Vardagas äldreboenden – trygghet och gemenskap

Välkommen till oss på Vardaga! På våra äldreboenden bor du i en egen lägenhet, med kompetent personal, god mat och trevliga aktiviteter direkt utanför din dörr.

På Vardagas äldreboenden får du som bor här all den hjälp du behöver och har beviljats av kommunen, för att klara det dagliga livet. Utifrån dina önskemål och behov formas vården och omsorgen. Olika stimulerande aktiviteter erbjuds dagligen. Välsmakande och näringsriktiga måltider är en viktig del av dagen.

Alltid på Vardagas äldeboenden

  • Egen lägenhet du själv inreder och möblerar
  • Kompetenta medarbetare dygnet runt
  • Aktiviteter på dina villkor

Här hittar du alla Vardagas äldreboenden

Så här söker du en plats till ett äldreboende

1. Kontakta din kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Träffa din handläggare

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden.

Engagerad och kompetent personal på Vardagas äldreboenden

På Vardagas boenden finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt för din trygghet. Alla talar svenska. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, vanliga yrkeskategorier är undersköterska och sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktperson bland medarbetarna som har ett extra ansvar för just dig och ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer. Centralt är att du alltid ska känna dig sedd, hörd och respekterad.

Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar. Det kan till exempel handla om demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.


Dina behov och önskemål i fokus

Hos oss ska du kunna behålla ditt levnadssätt och dina vanor även om du behöver stöd. Vi hjälper dig att utforma din dag utifrån din förmåga och dina önskemål. Varje dag ska kännas meningsfull för just dig.

Ofta är de små detaljerna avgörande för att dagen ska kännas riktigt bra. Det tar vi fasta på. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.


Mat som hemma på Vardagas äldreboenden

Mat tillhör livets höjdpunkter och måltiderna ska avnjutas i en lugn och trevlig miljö. För dig som är äldre är det speciellt viktigt att maten håller hög kvalitet så att den ger den näring du behöver.

På Vardaga lagar vi den mesta maten på plats. Det sprider härliga, aptitretande dofter. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag.

Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl för den som så önskar. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Vi anpassar våra menyer efter lokala traditioner och specialiteter.


Gemenskap och aktiviteter på Vardagas äldreboenden

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Det skapar både gemenskap och en meningsfull vardag. Vi försöker vara ute så mycket som möjligt och många av våra boenden har fina trädgårdar att njuta av. Självklart är din familj och dina vänner alltid välkomna att besöka dig.

På våra boenden finns en aktivitetsansvarig medarbetare. Vanliga aktiviteter är promenader, odla i trädgården eller ta en fika utomhus. Högläsning, korsord, spel, handmassage och manikyr samt aktiviteter som uppmuntrar till rörelse är också vanligt förekommande aktiviteter. Dina förslag är alltid välkomna. Vår målsättning är att alla boende varje dag ska hitta något särskilt roligt och stimulerande.

Varje vecka erbjuds du också en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

I de här kommunerna finns Vardagas äldreboenden

Vanliga frågor och svar om äldreboende