På Vardagas äldreboenden på Lidingö bor du i din egen lägenhet samtidigt som du får hjälp av vår duktiga personal. Du som behöver vård på grund av kroppsliga besvär eller har en demenssjukdom är välkommen hos oss. Vårt mål är att du ska uppleva så hög livskvalitet som möjligt.

 Därför har vi följande utgångspunkter för vårt arbete:

 • Vi tar stor hänsyn till hur du är som person.
 • Du kan vara trygg i att vi klarar av att täcka ditt omsorgsbehov.
 • Vi serverar näringsrika måltider i en trevlig miljö.
 • Du ska kunna ta del av intressanta aktiviteter.

Välj ett äldreboende på Lidingö från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Lidingö

1. Ring Lidingö kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Lidingö.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Lidingö inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

Äldreboende

Hitta andra tjänster inom Vardaga

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Information till anhörig eller närstående

Vår äldreomsorg - Den goda dagen

Våra medarbetare

Lagar och regelverk

Innehåll


  Omsorgsboende på Lidingö där vi lyssnar på dig

  Du har stor möjlighet att påverka hur det ska vara på ett äldreboende i vår regi.Hos oss får du  den hjälp som du har behov av. Vi ordnar med städning, matlagning och tvätt. När det behövs hjälper vi dig med dina mediciner och  din personliga hygien. Vi kan även lyssna på dina anhöriga för att få en god bild av hur du vill ha det.

  Vår personal har stor erfarenhet inom vård av äldre

  Våra medarbetare onal pratar svenska, de finns på plats dygnet runt för att ge dig hjälp och stöd dig när du behöver. Deras bemötande är både personligt och professionellt. Våra medarbetare  har hög kompetens inom vård av äldre och är utbildade undersköterskor eller sjuksköterskor. Vi håller också i egna kurser med innehåll som vi anser är viktigt för verksamheten.

  En av våra medarbetare blir din egen kontaktperson. Det är bra att kunna vända sig till någon som du har en lite närmare relation till. Om du behöver få hjälp av en specialist inom rehabiliteringsvård kan vi ordna det på plats på våra äldreboenden på Lidingö.

  Vi tillreder maten i vårt eget kök

  Maten på ett omsorgsboende ska inte bara vara näringsrik och serveras i tillräcklig mängd, utan vi på Vardaga anstränger oss för att den ska vara vällagad. För att uppnå det och för att du ska kunna känna doften av måltiderna medan de tillreds har vi egna kök på våra enheter. Vi erbjuder fem mål mat om dagen och alltid frukt och kaffe på övriga tider.

  Vi ser till att servera maten i en lugn och behaglig miljö. När det är helg eller helgdag dukar vår personal med extra omsorg och vi bjuder på trerätters middagar med vin eller öl om du vill. Hembakt är något annat att se fram emot hos oss. Om det är något du inte gillar som står på menyn en dag så kan den rätten bytas ut.

  Aktivitet och gemenskap

  Aktiviteter är en viktig del av vardagen. Förutom att de ger mental och fysisk stimulans är det givande för de flesta att kunna göra saker tillsammans med andra. På Vardagas äldreboenden på Lidingö finns det mycket att göra och se fram emot. Förutom att vi har personal som jobbar särskilt med att anordna meningsfulla aktiviteter har våra äldreboenden fina miljöer ute och inne som du har tillgång till.

  Tillsammans med din kontaktperson har du även möjlighet att göra ärenden eller bara koppla av på stan då och då.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Lidingö