Vardaga driver privata äldreboenden i Norrtälje med kompetent vård- och omsorgspersonal. Här bor du i din egen lägenhet, oavsett om du har behov av somatisk vård eller demensvård.

Några viktiga målsättningar för vårt arbete är att:

 • Du som omsorgstagare ska känna att vi utgår från vad just du behöver.
 • Våra medarbetare har den kompetens som behövs för att ge dig bra omsorg.
 • Maten vi serverar ska vara näringsriktig och välsmakande.
 • Det ska finnas roliga aktiviteter att delta i.

Hos oss har alla rätt till ett värdigt liv vilket innebär fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande

Välj ett äldreboende i Norrtälje från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Norrtälje

1. Ring Norrtälje kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Norrtälje.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Norrtälje inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Innehåll


  Omsorgsboende i Norrtälje med en personlig touch

  På våra äldreboenden i Norrtälje sköter vi praktiska göromål i din vardag. Det innebär att sysslor som städning, tvätt och matlagning tas om hand av personalen. Om det behövs hjälper vi även till med personlig hygien och medicinering. Vi arbetar med respekt för att vi befinner oss i ditt hem och inte på en vanlig arbetsplats.

  Du möblerar och dekorerar själv din lägenhet, så att det blir som du vill ha det. Vi har dina behov som utgångspunkt för vårt arbete. Vi gör även uppföljningar av verksamheten för att försäkra oss om att du trivs hos oss och får rätt stöd. Du som är anhörig till en omsorgstagare på ett av våra äldreboenden i Norrtälje kan också föra din anhöriges talan vid behov. Vår tanke är att alla som bor hos oss ska kunna leva sitt liv på sina villkor och få en trygg och meningsfull vardag.

  Medarbetare med rätt kompetens inom ålderssjukdomar

  Vi har svensktalande vård- och omsorgspersonal på plats dygnet runt. De har den utbildning som är nödvändig för att de ska kunna göra ett bra jobb.

  Vi har även våra egna personalutbildningar inom till exempel demensvård och näringslära för äldre. På Vardagas äldreboenden i Norrtälje arbetar bland annat undersköterskor och sjuksköterskor.

  Du kan även få tillgång till rehabiliteringsvård utan att du behöver åka någonstans. En medarbetare blir din kontaktperson med uppgift att se till så att dina intressen tas tillvara.

  I Norrtälje är våra äldreboenden anpassade för personer med såväl demenssjukdomar som för dem som har behov av somatisk omvårdnad.

  Mat som tillreds i vårt eget kök 

  Att maten ska smaka bra är viktigt på ett särskilt boende för äldre. Hos oss på Vardagas äldreboenden i Norrtälje är måltiderna näringsrika och bygger på en genomtänkt veckomeny. Det mesta tillreds i vårt eget kök och härliga dofter sprider sig medan maten tillagas. 

  Alla måltider dukas fram i en lugn och hemtrevlig miljö. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål. För oss är det viktigt att du ska kunna få i dig all näring du behöver även om dina portioner är små. Vi serverar ofta dessert efter maten. På helger och helgdagar dukar vi extra fint och bjuder på en trerätters meny. Den som så önskar kan få ett glas vin eller en öl. Frukt och kaffe finns alltid tillgängligt. Du kan också få en alternativ rätt om du inte gillar något på menyn.

  En aktiv vardag är viktigt

  Vardagas särskilda boenden i Norrtälje anordnar vi regelbundet olika aktiviteter. En personalmedlem har detta som sitt särskilda ansvar. Oavsett vad du har för fysisk förmåga ska det finnas något att göra. Det kan betyda allt från odling i vår trädgård till att du kan ta en skön promenad. Sittande gymnastik och högläsning är andra exempel på aktiviteter som erbjuds på våra omsorgsboenden. 

  Aktiviteter bidrar till ökad gemenskap vilket i sin tur påverkar hälsan positivt. Vårt mål är att du ska uppleva att dagarna hos oss är meningsfulla. Tillsammans med din kontaktperson har du möjlighet att planera in olika ärenden då och då, om du behöver handla något eller kanske vill ta en fika på stan.

  Vi arbetar för att du ska känna dig sedd, hörd och respekterad på våra äldreboenden.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Norrtälje