Vardagas dagverksamhet – aktiviteter och gemenskap

Vår dagverksamhet vänder sig till dig som har en demensdiagnos och vill ha möjlighet till aktiviteter och gemenskap.

På Vardagas dagverksamhet får deltagarna hjälp och stöd till meningsfulla och stimulerande aktiviteter. Det är kommunen som beviljar dagverksamhet för den som kan behöva det. Varje dag hos oss ska kännas meningsfull för just dig.

Vardagas dagverksamhet ger dig

  • Trivsam samvaro inomhus eller utomhus
  • Kompetenta medarbetare
  • Aktiviteter på dina villkor

Här hittar du Vardagas dagverksamhet

Så här söker du en plats till dagverksamhet

1. Kontakta din kommun

För att få en plats på en dagverksamhet behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Träffa din handläggare

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att anlita Vardagas hemtjänst.

Engagerad och kompetent personal på Vardagas dagverksamhet

På Vardagas dagverksamhet finns kompetent personal på plats för din trygghet. Alla talar svenska. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg. Medarbetarna ansvarar för att du alltid ska känna dig sedd, hörd och respekterad.

Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar. Det kan till exempel handla om demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.


Dina behov och önskemål i fokus på i Vardagas dagverksamhet

När kommunen beviljat dig att delta i dagverksamhet, bjuds du och dina närstående in till ett välkomstsamtal hos oss. Utifrån det planerar vi din dag efter dina önskemål. Hos oss ska du kunna delta i trivsamma aktiviteter även om du behöver stöd. Vi hjälper dig att delta utifrån din förmåga och det som du vill göra. Varje dag hos oss ska kännas meningsfull för just dig.


Mat som smakar som hemma på vår dagverksamhet

Måltiderna är höjdpunkter på dagen och ska avnjutas i en lugn och trevlig miljö. Vi serverar frukost, lunch och mellanmål till våra deltagare på dagverksamheten.

Det är viktigt att maten är god, välsmakande och håller hög kvalitet så att den ger den näring du behöver.


Varierande aktiviteter på Vardagas dagverksamhet

Vi erbjuder vi dig social samvaro samt ett brett utbud av aktiviteter både inomhus och utomhus. Bland annat har vi ett omfattande kulturellt utbud med underhållning, sång och musik. Det är dina önskemål och förmågor som styr vilka aktiviteter du vill delta i.

I de här kommunerna finns Vardagas äldreomsorg