Vill du flytta till ett privat äldreboende i Solna där du bor i egen lägenhet och personalen utgår från dina behov? På Vardagas äldreboenden fortsätter ditt liv som vanligt i den mån det går. Du får den hjälp du behöver när du har stora omsorgsbehov på grund av en demenssjukdom eller av andra skäl.
 • På Vardagas äldreboenden finns det alltid personal på plats.
 • Du får service på dina villkor.
 • Vi erbjuder mat som är tillredd på äldreboendet.
 • Du ska kunna delta i olika typer av aktiviteter.

Välj ett äldreboende i Solna från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Solna

1. Ring Solna kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Solna.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Solna inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Innehåll


  Omsorgsboende i Solna där vi lyssnar på dig

  På våra vårdboenden i Solna i Vardagas regi är det din personlighet och dina behov som ligger till grund för hur vi bemöter dig. Du möblerar din lägenhet med dina egna möbler och saker som du är fäst vid.

  När du flyttar in hos oss tar vi hand om det praktiska i vardagen. Vi tvättar, städar, lagar mat och hjälper dig med hygien och medicinering vid behov. Att du ska känna dig sedd och hörd tycker vi är viktigt.

  Vård- och omsorgspersonal med erfarenhet av ålderssjukdomar

  På våra äldreboenden i Solna arbetar svensktalande vård- och omsorgspersonal. Vi utbildar vår personal genom egna kurser i ämnen som vi tycker är extra viktiga på ett äldreboende. Det kan handla om till exempel ålderssjukdomar. Vi har hälso- och sjukvårdsutbildad personal på plats dygnet runt. Du som är i behov av rehabiliteringsvård kan få det utan att behöva åka någonstans.

  Hos oss får alla en egen kontaktperson. På så sätt ser vi till att du representeras av någon som känner dig och som även kan tala med dina anhöriga vid behov.

  Hemlagad mat som tillreds på plats

  Det är viktigt att maten har rätt energi- och näringsinnehåll på ett särskilt boende för äldre. Vi tillreder det mesta av maten på plats, i vårt eget kök. På så sätt blir måltiderna en del av vardagen. Du känner doften av maten medan den tillreds.

  Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål. Utöver det kan du få frukt och kaffe när du vill. På helger och helgdagar består middagen av tre rätter och vi dukar extra fint. Då kan du som vill ha ett glas öl eller vin till maten kan naturligtvis få det, och det serveras ofta hembakt fika. Maten serveras i en lugn och fin miljö så att du ska få matro och en trevlig stund.

  Vardagen ska ge möjlighet till stimulerande aktiviteter

  Du ska ha möjlighet att göra något du tycker är roligt. Hos oss erbjuds organiserade aktiviteter. Det kan handla om bingo, sittgymnastik eller högläsning i grupp. Om du har ett större vårdbehov hittar vi på aktiviteter som är anpassade utifrån vad du klarar. Ingen blir bortglömd på våra äldreboenden i Solna.

  Vill du göra något utanför boendet så går det att planera in till exempel ärenden och fika tillsammans med din kontaktperson.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Solna