På Vardagas äldreboenden i Österåker arbetar vi för att ge dig hög livskvalitet. Din personliga omvårdnad hanteras på ett respektfullt sätt och du bor i egen lägenhet, möblerad med dina möbler. Det gäller oavsett om du har en demenssjukdom eller behov av somatisk vård.

Några av våra viktigaste utgångspunkter är:

 • Vi anpassar oss utifrån dina behov och din personlighet.
 • Våra anställda har god kunskap om vård av äldre.
 • På våra omsorgsboenden i Österåker äter du mat som är tillredd på plats.
 • Du har möjlighet att delta i roliga aktiviteter.

Välj ett äldreboende i Österåker från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Österåker

1. Ring Österåker kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Österåker.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Österåker inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Innehåll


  Omsorgsboende i Österåker som utgår från ditt omsorgsbehov

  Vi respekterar din integritet och lyssnar på dig eller dina anhöriga för att du ska få det så bra som möjligt. Som boende på ett av våra äldreboenden i Österåker får du all den hjälp du behöver för att ditt liv ska fungera. Vi städar, tvättar, lagar mat och tillgodoser ditt behov av omsorg när det gäller personlig hygien och mediciner.

  Vi är väl medvetna om att vi jobbar hemma hos dig och inte på vilken arbetsplats som helst. För att vi ska kunna säkerställa bra service gör vi uppföljningar och ser till att verkligen lyssna på vad du tycker.

  Våra anställda har stor kunskap när det gäller vård och omsorg av äldre

  Vår personal är vår viktigaste resurs och vi är noga med att anställa medarbetare som passar i ett serviceyrke. Vår vård- och omsorgspersonal pratar svenska och finns på plats dygnet runt. Har du behov av rehabiliteringsvård så kan vi erbjuda det på våra äldreboenden i Österåker.

  Våra anställda har den formella behörigheten för sina uppgifter men utöver det så anordnar vi egna utbildningar inom ämnen som till exempel demensvård och näringslära. Alla som flyttar in på ett av våra äldreboenden i Österåker får en personlig kontaktperson. Denne ser till så att dina intressen tillmötesgås.

  Maten tillreds i vårt eget kök

  På våra privata äldreboenden i Österåker erbjuder vi näringsrika och välsmakande måltider. De serveras i en lugn och fin miljö, där vi dukar extra vackert på helger och helgdagar. Det mesta av maten tillreds på plats, i vårt eget kök. Du som bor hos oss på Vardaga ska kunna äta ofta så att du får i dig tillräckligt med näring.

  Vi erbjuder frukost, lunch, mellanmål, middag och nattmål. På helgerna serveras tre rätter, och efterrätt bjuder vi ofta på. Förutom de fasta måltiderna finns frukt och kaffe alltid tillgängligt. Om det är något du inte gillar på menyn kan du byta ut just den rätten mot något annat.

  Delta i meningsfulla aktiviteter

  För oss på Vardagas omsorgsboenden i Österåker är det en självklarhet att du ska kunna delta i organiserade aktiviteter och att det ska finnas saker att engagera sig i. Vi har personal som har detta som sin speciella uppgift. Det skapar goda förutsättningar för att du ska få en aktiv och stimulerande tid hos oss. 

  Gruppaktiviteter ger en känsla av gemenskap, men du ska också kunna göra saker på egen hand då och då, tillsammans med din kontaktperson. Hos oss erbjuds aktiviteter som promenader i sällskap med andra, sittande gymnastik och högläsning.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Österåker