På Vardagas privata äldreboenden i Göteborg får du en egen lägenhet och tillgång till personal med både kunskap och engagemang. Vi värnar om de boendes fysiska, sociala och psykiska välbefinnande. Du som har en demenssjukdom eller är i behov av somatisk vård är välkommen. Följande principer är viktiga i verksamheten:
 • Det är dina behov som ligger till grund för vårt arbete.
 • Vi har alltid vård- och omsorgsutbildad personal på plats.
 • Nyttig och vällagad mat är viktig på våra äldreboenden.
 • Hos oss kan du ofta ta del av roliga aktiviteter.

Välj ett äldreboende i Göteborg från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Göteborg

1. Ring Göteborg kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Göteborg.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Göteborg inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

Äldreboende

Hitta andra tjänster inom Vardaga

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Information till anhörig eller närstående

Vår äldreomsorg - Den goda dagen

Våra medarbetare

Lagar och regelverk

Innehåll


  Omsorgsboende i Göteborg som du själv kan påverka

  Utifrån dina behov och vem du är som person sköter vi städning och matlagning och hjälper till med personlig omvårdnad. Våra anställda hjälper dig i ditt eget hem. Ditt liv kan alltså fortsätta ungefär som vanligt samtidigt som du har tillgång till hjälp och sällskap.

  Du möblerar själv ditt omsorgsboende hos oss på Vardaga i Göteborg så att hemmet känns välbekant. Vi lyssnar även på anhörigas önskemål om de vet bäst hur du vill ha det.

  Vår personal är utbildad inom vård av äldre

  Det finns alltid någon på plats som kan rycka in på ett av Vardagas äldreboenden i Göteborg. För oss är kommunikation viktigt och på våra särskilda boenden för äldre talar personalen svenska. Du kan vara trygg i att alla har den utbildning de behöver, utifrån vad de har för uppgifter. Det innebär bland annat att du kan få hjälp av en sjuksköterska eller av någon med expertis inom rehabilitering. Vi tilldelar dig en kontaktperson som du kommer träffa ofta och som lär sig hur du vill ha det.

  Vi håller våra medarbetare uppdaterade kring det senaste inom vård av äldre.

  Mycket av maten lagar vi på plats

  Att det ska vara vällagad mat är ett krav du kan ställa på Vardagas äldreboenden i Göteborg. Våra särskilda boenden för äldre har egna kök där det mesta av maten tillreds, så att alla kan känna doften av den. Vi anser att alla ska kunna äta i en behaglig miljö.

  På helger och högtider ser vi till så att det blir lite extra festligt och bjuder på tre rätter med ett glas vin eller öl för dem som vill. Efterrätter serveras ofta, även till vardags. Hos oss äter man fem mål om dagen inklusive ett mellanmål och nattmål. Det är för att du alltid ska kunna äta när du är hungrig för att få i dig den näring du behöver, även om du äter små portioner. Kaffe och fruktkorg har du alltid tillgång till. Du har också möjlighet att välja en annan rätt om något inte faller dig i smaken.

  Aktivitet och gemenskap

  På våra särskilda boenden i Göteborg ser personalen till att det finns mycket roligt att engagera sig i. Vår målsättning är att en dag inte ska vara den andra lik. Du kan delta i aktiviteter tillsammans med andra både utomhus och inomhus. Sittande gymnastik och högläsning är exempel på aktiviteter vi anordnar.

  Du som vill göra något utanför ditt vård- och omsorgsboende har möjlighet till det då och då, tillsammans med din kontaktperson.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Göteborg