Vardagas privata äldreboenden i Gävle har engagerad personal med stor erfarenhet när det gäller vård av äldre. Vi är måna om de boendes psykiska såväl som fysiska välbefinnande och välkomnar dig både dig som har kroppsliga besvär och dig som har en demenssjukdom. Du bor i din egen lägenhet med dina egna saker hos oss.

Vårt arbete bygger på att du:

 • Ska känna att vi lyssnar på just dig och utgår från dina önskemål.
 • Ska kunna vara trygg i att ditt omsorgsbehov tillgodoses.
 • Har saker att göra som känns meningsfulla och som skapar gemenskap.
 • Ska få vällagade och näringsrika måltider varje dag.
 • Känner dig sedd och hörd.

Välj ett äldreboende i Gävle från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Gävle

1. Ring Gävle kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Gävle.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Gävle inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

Äldreboende

Hitta andra tjänster inom Vardaga

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Information till anhörig eller närstående

Vår äldreomsorg - Den goda dagen

Våra medarbetare

Lagar och regelverk

Innehåll


  Omsorgsboende i Gävle som känns som hemma

  I din lägenhet på våra äldreboende i Gävle har du dina egna möbler och tillhörigheter. Det ska vara som att bo hemma men med den service du behöver för att din vardag ska fungera. Vår personal tar hand om städning och tvätt. Med känsla för din personliga integritet hjälper vi dig med din  medicin och personliga omvårdnad.

  Vår förhoppning är att du ska känna att du kan leva ditt liv på dina villkor l samtidigt som du är i trygga händer. Vår personal har stor erfarenhet när det gäller vård av äldre.

  Våra medarbetare har hög kompetens inom vård av äldre

  Du ska kunna få hjälp när du behöver det på våra äldreboenden i Gävle. Vi har omsorgspersonal på plats oavsett tid på dygnet. Våra medarbetare pratar svenska och har rätt utbildning för sina uppgifter. Vi anordnar även egna kompetensutbildningar, till exempel om kontaktmannaskap, demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

  Alla som bor hos oss får en kontaktperson att vända sig till. Vårt mål är att rehabilitering och andra vårdinstanser i så stor utsträckning som möjligt ska kunna genomföras på plats. Det blir bekvämast så för våra boende.

  Maten tillreds på plats

  Det mesta av maten som serveras tillreds på plats på äldreboendena i Gävle. Det betyder att du kan se fram emot välsmakande mat och att du kan känna doften av den medan den lagas.

  Vi erbjuder frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmat. Menyerna är framtagna för att ge variation och all näring du behöver. Du äter i en behaglig miljö och vi dukar extra fint på helger och helgdagar. Efterrätt är något som vi ofta bjuder på och du har också möjlighet att få ett glas öl eller vin till maten på helger och högtider. Om du skulle vilja ha kaffe eller frukt så finns det alltid tillgång till det hos oss på Vardaga i Gävle.

  Aktivitet och gemenskap är viktigt för en meningsfull vardag

  Att flytta in på ett av Vardagas äldreboenden i Gävle innebär att du kan ta del av många meningsfulla aktiviteter. Vi försöker se till så att du har något att göra, varje dag. Vi har personal som tar ett särskilt ansvar för aktiviteterna. Det kan handla om allt från bingo till sittande gymnastik. Om du bara vill vara i en vacker miljö eller ta en promenad så finns det goda möjligheter till det på våra äldreboenden.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Gävle