På Vardagas äldreboenden i Karlstad är vi inriktade på att du ska få så hög boendekvalitet som möjligt – utifrån vad som är viktigt för dig. Vi har plats för dig som har en demenssjukdom eller stora omsorgsbehov på grund av somatiska problem. Vår personal har hög kompetens när det gäller vård av äldre och vi försöker hela tiden att bli bättre och bättre på vad vi gör.

På Vardagas äldreboenden i Karlstad:

 • Respekterar vi dig som person.
 • Ser vi till din omvårdnad och trygghet.
 • Tillreder vi mat av hög kvalitet på plats.
 • Anordnar vi aktiviteter som skapar mening och gemenskap.

På våra äldreboenden i Karlstad är vi måna om såväl ditt fysiska som ditt psykiska välbefinnande. Om det behövs så lyssnar vi på vad dina anhöriga har att säga.

Välj ett äldreboende i Karlstad från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Karlstad

1. Ring Karlstad kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Karlstad.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Karlstad inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Innehåll


  Omsorgsboende i Karlstad som utgår från dina behov

  Hos oss bor alla i sina egna lägenheter. Du möblerar med dina egna möbler och tillhörigheter. Vi tar hand om vardagssysslor som att städa, tvätta och laga mat med respekt för att vi är hemma hos dig och inte på en vanlig arbetsplats. Tanken är att ditt liv ska fortsätta som vanligt, samtidigt som du bor på ett äldreboende där du kan få hjälp med det mesta. Om du behöver hjälp med hygien och medicinering så får du det med respekt för din personliga integritet.

  Vi vidareutbildar våra anställda inom vård av äldre

  Vi vill att de som jobbar hos oss ska ha möjlighet att kompetensutvecklas inom aktuella ämnen som rör  vård av äldre människor. Därför anordnar vi egna utbildningar inom viktiga ämnen. Det är också är viktig för oss är att alla som jobbar på våra äldreboenden pratar svenska. Du får en egen kontaktperson så att du alltid kan vända dig till någon som känner dig extra väl. 

  På våra äldreboenden i Karlstad kan du få hjälp av personal som finns på plats dygnet runt. Rehabiliteringsvård finns tillgängligt direkt på boendet.

  Maten tillreds i vårt eget kök

  På ett omsorgsboende är det viktigt att maten är näringsrik och att den smakar bra. Vi är måna om att sätta ihop menyer som bygger på äldre människors behov av näring. Vi serverar fem mål mat om dagen och är noga med att det ska vara extra fint på helger och helgdagar. Då dukar vi med extra omsorg och bjuder på en trerätters middag med öl eller vin om du vill. Är det något du inte tycker om en dag så går det att få den rätten utbytt.

  Efterrätter och inte minst hembakt fikabröd, har vi ofta. Om du vill ha kaffe eller frukt så finns det tillgängligt även utanför måltiderna.

  Meningsfulla aktiviteter som skapar glädje i vardagen

  Livskvalitet handlar mycket om vad som finns att göra. Vi nöjer oss inte med enstaka gruppaktiviteter utan ser till att du kan göra något roligt, stimulerande och avkopplande nästan varje dag. Vid våra äldreboenden i Karlstad finns vackra platser utomhus och vi har en anställd som ansvarar för att det ska finnas aktiviteter som bingo och högläsning att delta i.

  Om du vill kan du också tillsammans med din kontaktperson hitta på något på egen hand, någon gång ibland, utanför boendet.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Karlstad