Du som flyttar till Vardagas äldreboende i Staffanstorp bor i din egna lägenhet och samtidigt tillgång till personal med stor kunskap inom vård och omsorg. Vi ger dig service, personlig omvårdnad och gemenskap för högsta möjliga livskvalitet på dina egna villkor. Det gäller dig med behov av somatisk vård eller en demenssjukdom.
 • Det är vad du själv vill och behöver som ska vara grunden för vårt arbete.
 • Du ska känna att din omsorg kan garanteras.
 • Varje måltid är vällagad och näringsriktig.
 • Det finns olika aktiviteter att delta i.

Välj ett äldreboende i Staffanstorp från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Staffanstorp

1. Ring Staffanstorp kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Staffanstorp.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Staffanstorp inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Innehåll


  Omsorgsboende i Staffanstorp där vi lyssnar på dig

  Dina önskemål om hur du vill ha det påverkar hur vi arbetar. Vi kan även lyssna på anhöriga om det behövs för att du ska få det som du önskar. Det är viktigt att våra äldreboenden i Staffanstorp känns hemtrevliga. Du möblerar din egen lägenhet med dina möbler och ägodelar. När vi tvättar, städar och sköter allt annat praktiskt så är det med känsla för att vi är hemma hos dig. När det gäller personlig omsorg och hygien får du den hjälp du behöver.

  Vi har regelbunden uppföljning av trivsel och strävar efter att alltid bli bättre på det som är viktigt för dig.

  Vår personal har gedigen kunskap när det gäller vård av äldre

  Om du behöver hjälp så finns det alltid någon att vända sig till på Vardagas äldreboenden i Staffanstorp. Det är en självklarhet att det ska finnas vårdkunnig personal på plats dygnet runt på ett omsorgsboende. Förutom sjuksköterskor och undersköterskor kan vi erbjuda rehabiliteringsvård om du har behov av det.

  Hos oss talar alla svenska. Utöver de krav som alltid ställs inom vårdyrken håller vi interna utbildningar inom ämnen som vi tycker är viktiga. Det kan till exempel vara utbildningar  inom demensvård eller andra sjukdomar som kan drabba äldre.

  Maten lagar vi i vårt eget kök

  Vi är måna om att måltider ska vara en källa till glädje. På särskilda boenden för äldre i Vardagas regi tillreds mycket av maten på plats, i vårt eget kök. På så sätt kan du känna doften av maten redan innan den står på bordet. Måltiderna tillreds utifrån de näringsbehov som äldre har.

  Det är inte bara maten som är viktig utan miljön spelar också in för att en måltid ska bli trevlig. När det är helg gör vi en extra fin dukning och serverar en trerätters middag med öl eller vin om du vill. Gillar du inte en rätt finns det möjlighet att byta ut den mot en annan. För att du ska kunna äta den tid du är van vid och få i dig all näring du behöver erbjuder vi fem måltider om dagen. Frukt och kaffe finns alltid att tillgå. Efterrätt bjuder vi ofta på.

  Aktivitet och gemenskap

  På ett särskilt boende i Staffanstorp i Vardagas regi finns det mycket att göra för den som vill ha en vardag med meningsfull sysselsättning. I anslutning till vårt äldreboende finns det aktiviteter att engagera sig i. Det finns en person på plats som är särskilt ansvarig för detta. Du kan också planera in och göra saker tillsammans med din kontaktperson då och då, även om det är utanför vårt omsorgsboende. En aktivitet kan vara något enkelt som att vara i trädgården, eller en gruppaktivitet som exempelvis lättare gymnastik eller högläsning.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Staffanstorp