På Vardagas privata äldreboenden i Tyresö har du din egen lägenhet. Vår kompetenta personal tar hand om dig som har en stora omvårdnadsbehov på grund av fysiska svårigheter eller en demenssjukdom.

Här är några av våra viktigaste målsättningar:

 • Du som är omsorgstagare ska känna att du är sedd, hörd och respekterad.
 • Du ska kunna vara trygg i att vi har rätt kompetens för att kunna ge dig bra omsorg.
 • Maten vi serverar ska vara näringsriktig och till stor del tillredd på plats.
 • Du ska kunna delta i intressanta aktiviteter som skapar mening och gemenskap

För att sammanfatta hur vi arbetar kan man säga att vi ser till ditt fysiska, psykiska och sociala välbefinnande.

Välj ett äldreboende i Tyresö från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Tyresö

1. Ring Tyresö kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Tyresö.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Tyresö inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

Äldreboende

Hitta andra tjänster inom Vardaga

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Information till anhörig eller närstående

Vår äldreomsorg - Den goda dagen

Våra medarbetare

Lagar och regelverk

Innehåll


  Omsorgsboende i Tyresö som bygger på dina behov

  På våra äldreboenden i Tyresö är det vi som sköter det praktiska i din vardag. Vi städar, tvättar och ser till så att du får mat. Om du behöver hjälp med hygien och medicinering så sköter vi även den biten. För oss är det viktigt att du ska känna att vi har respekt för dig. Vi arbetar med känsla för att vi är hemma hos dig och inte på en vanlig arbetsplats.

  Du bestämmer själv hur du vill ha det i din lägenhet och möblerar den med dina egna möbler och saker. För att vi ska kunna vara säkra på att du har det bra gör vi uppföljningar där vi även kan lyssna på dina anhöriga om det behövs för att vi ska kunna ge bästa möjliga äldreomsorg i Tyresö.

  Vår målsättning är att du ska kunna leva ditt liv på dina villkor och att din vardag ska vara meningsfull och varierad.

  Våra medarbetare har stor kunskap om ålderssjukdomar

  Vi har svensktalande vård- och omsorgspersonal på plats dygnet runt. Vi anordnar egna utbildningar för våra medarbetare  i ämnen som är viktiga för att vi ska kunna hålla en hög kvalitet på omsorgen på våra äldreboenden i Tyresö. Som boende hos oss kan du träffa rehabiliteringspersonal om du skulle behöva det. En av våra medarbetare utses till din kontaktperson så att du har någon att vända dig till som känner dig extra bra.

  Näringsrik mat som smakar lika bra som hemma 

  Att kunna äta bra mat är mycket viktigt på ett särskilt boende för äldre. Våra veckomenyer bygger på mat som är god  men också ger dig den näring du behöver. Måltiderna tillreds i vårt eget kök för att den ska smaka bättre. På så sätt kan du även känna doften av maten eller det vi bakar. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål i en lugn och trevlig miljö.

  Måltiderna ska vara något att samlas kring och på helger och helgdagar ordnar vi med extra fin dukning och en trerättersmeny. Den som vill kan få ett glas vin eller öl till maten. Efterrätter har vi ofta även på vardagar. Frukt och kaffe finns alltid att få mellan måltiderna.

  Aktiviteter som ger livskvalitet och gemenskap

  På Vardagas särskilda boenden i Tyresö finns det mycket att göra och engagera sig i. Oavsett vad du har för förmåga kan du delta i olika aktiviteter, nästan varje dag. Vi har en person som är särskilt ansvarig för att anordna aktiviteter som högläsning och sittande gymnastik. Du kan också njuta av trevliga miljöer utomhus i anslutning till våra äldreboenden.

  Aktiviteter bidrar till en känsla av gemenskap och det i sin tur kan ge bättre hälsa. Vårt mål är att du ska känna att dagarna hos oss är meningsfulla. Du har också möjlighet att göra saker på egen hand med din kontaktperson någon gång då och då. Du kanske vill köpa något eller göra ett annat ärende utanför boendet.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Tyresö