Pressinbjudan: Invigning av nytt äldreboende i Uppsala

21 maj, 2024

På torsdag den 23 maj invigs Uppsalas nyaste äldreboende - Villa Djäknegatan.

Vardaga etablerar ännu ett äldreboende i Gävle

9 februari, 2024

Hösten 2026 kommer Vardaga att öppna ett nytt boende, Villa Hagaström, med 80 platser i stadsdelen Hagaström. Det blir det andra äldreboendet i egen regi som Vardaga har i Gävle. Boendet byggs i samarbete med KIAB Fastigheter.

Villa Hägern som ska byggas i Hägerneholm

Vardaga bygger två nya äldreboenden i Täby

28 september, 2023

Vardaga ska låta bygga två nya äldreboenden i Täby kommun. Verksamheterna får fina faciliteter och inredningskoncept som underlättar för de boende.

Villa Soldalen i Halmstad

Rättelse: Invigning och visning av nya äldreboendet Villa Soldalen

12 september, 2023

Rättelse av tidpunkt för invigning.Halmstads nya äldreboende Villa Soldalen invigs på onsdag av bl a representanter från Hemvårdsnämnden. Det bjuds på lunch med exempel på mat som kommer att serveras till de boende.

Villa Soldalen i Halmstad

Invigning och visning av nya äldreboendet Villa Soldalen

12 september, 2023

Halmstads nya äldreboende Villa Soldalen invigs på onsdag av bl a representanter från Hemvårdsnämnden. Det bjuds på lunch med exempel på mat som kommer att serveras till de boende.

Alzheimerloppet genomförs av Sveagatan och Gruvan i Karlstad.

Vardaga är stolt sponsor av Alzheimerloppet!

9 maj, 2023

Varje år arrangeras Alzheimerloppet, ett motionslopp för att samla in pengar till forskning och för att öka uppmärksamheten för demenssjukdomar. Vardaga har sponsrat loppet sedan 2015 och vi är stoltare än någonsin att få bidra till forskning och rörelseglädje.

Grillfest efter avklarad rörelseutmaning på Vardaga Solbacken i Lund.

Skånska äldreboenden gick till Ankara i Turkiet

2 maj, 2023

April har varit en motionsmånad för skånska äldreboenden. Tillsammans har verksamheterna antagit rörelseutmaningen och de boende har sammanlagt gått 3.053 kilometer, vilket motsvarar en sträcka till Ankara i Turkiet.

Lastning av utrustning från Vardaga Agaten till Ukraina.

Vardaga skänker ett äldreboende till Ukraina

26 april, 2023

Vård- och omsorgsboendet Agaten i centrala Göteborg har avvecklats, men istället för att återanvända utrustningen på boendet i Sverige skänker Vardaga den till Ukraina. Help Ukraine Gothenburg är nu på väg till Lviv i västra Ukraina.

Utomhusgymnastik på äldreboende

Äldreboenden i Skåne startar rörelseutmaning för de boende

3 april, 2023

Hur långt kan boende på äldreboenden gå tillsammans? Det är en del av rörelseutmaningen som pågår under april månad. All rörelse räknas och målsättningen är att komma till Öresund då april är slut.

Kateryna Klymenko och Olga Trach flydde från Ukraina och jobbar nu på äldreboendet Vardaga Villa Rosstorp i Rönninge.

Ukrainska flyktingar får jobb inom äldreomsorgen

14 mars, 2023

Det har i samhällsdebatten uppmärksammats att flyktingar från Ukraina har svårt att få ett arbete i Sverige. Men inom äldreomsorgen finns stora möjligheter att få anställning. Vardaga har arbetat framgångsrikt med att rekrytera människor som flytt kriget i Ukraina efter Rysslands invasion.

Insamling från Vardaga till ukrainskt sjukhus i Lviv

Initiativ för Ukraina från äldreomsorgen i Sverige

21 februari, 2023

Utrustning från svensk äldreomsorg har anlänt till Lviv i Ukraina. Genom insamling från flera verksamheter och från Vardaga har Krzysztof ”Kryddan” Janusz-Bednarski, aktivitetsansvarig på Gröna Gården i Linköping, tagit initiativ till att stötta Ukrainska befolkningen.

Villa Valonen, vinnar av Kvalitetspriset 2022. Från vänster: Anna Eriksson, gruppchef, Ulrika Haglund, verksamhetschef och Elin Kallström, vice regionchef region Norr.

Äldreboendet Villa Vallonen i Gävle vann Kvalitetspriset 2022

20 februari, 2023

Ambeas kvalitetspris 2022 ges till Villa Vallonen i Gävle. Äldreboendet får priset för sitt utvecklingsarbete och höga betyg omdömen från omsorgstagare och medarbetare.

Taket på Vardagas nya äldreboende i Nynäshamn

Vardaga bygger nytt äldreboende i Nynäshamn

15 februari, 2023

I höst inleds bygget av ett nytt äldreboende i Nynäshamn. Äldreboendet ska drivas av Vardaga och verksamheten får fina faciliteter och inredningskoncept som underlättar för ett åldrande öga och sinne.

Virtuell rundtur på Vardagas äldreboende.

Besök äldreboende digitalt

6 februari, 2023

Nu finns det möjlighet för omsorgstagare och närstående att besöka Vardagas äldreboende digitalt innan de väljer vilket boende som är aktuellt för inflyttning.

Kateryna Khymenko och Olga Trach har fått jobb på äldreboendet Vardaga Villa Rosstorp i Rönninge.

Jobbträff för ukrainska flyktingar

18 januari, 2023

Beredskapslyftet och Vardaga arrangerar jobbmässa för ukrainska flyktingar i Göteborg. Speeddejting och information om utbildning i svenska är två av punkterna.

Vardagaq Villa Tureberg, nytt äldreboende i Sollentuna

Nu är Sollentunas nya äldreboende öppet

7 december, 2022

Sollentunas nya äldreboende Villa Tureberg har öppnat och det har redan flyttat in boende. . Äldreboendet består av 60 lägenheter och är byggt på samma plats där Sollentunamässan låg för några år sedan.

En bild av Vardagas boendekoncept

Tomt äldreboende i Helsingborg blir flyktingboende

17 november, 2022

Det nybyggda äldreboendet Villa Öresund i Helsingborg kommer att inrymma ukrainska flyktingar under ett år. Kommunen har hyrt fastigheten för att erbjuda bostäder till flyktingar.

Äldreboende Vardaga Villa Sarvträsk i Saltsjö-Boo

Vardaga utökar verksamheten på Villa Sarvträsk i Saltsjö-Boo

22 september, 2022

Underhållande feriearbetare får introduktion till äldreomsorgen

25 juli, 2022

Tredje kullen feriearbetare som ska arbeta med aktiviteter och underhållning med de boende på Lunds äldreboenden får lära sig om äldreomsorgen på Brunnsgatan 15a. Det är föreläsning och diskussion om äldreomsorgen för att öka kunskaperna hos feriearbetarna.

Nytt äldreboende byggs i Svedala. Magnus Jälminger, fastighetschef Novum Fastigheter, Malin Appelgren, tillväxtchef Vardaga, Ulla Tansen, VD Vardaga, Per Mattsson (M), ordförande i Socialnämnden.

Nytt äldreboende byggs i Svedala

11 juli, 2022

Ett nytt äldreboende med 60 lägenheter och en generös utemiljö ska byggas i centrala Svedala. Ett miljövänligt boende med generös utemiljö.

Entren till Villa Hoby.

Nytt äldreboende byggs i Ronneby

15 juni, 2022

Ett nytt äldreboende med 50 lägenheter och en generös utemiljö ska byggas i Bräkne-Hoby i Ronneby. Namnet för det nya boendet blir Vardaga Villa Hoby.

Vinnare av Ambeas Kvalitetspris 2021 är Vardagas hemtjänst, Team Högalid, som verkar på västra Södermalm i Stockholm. Verksamheten vinner Kvalitetspriset för att de, trots pandemin, har höga kvalitetsresultat och att det stora engagemang hos såväl ledning som medarbetare spridit värme och omsorg till kunderna. Det är hos personalen och mötet med omsorgstagarna som kvaliteten skapas, berättar Rose-Marie Johansson, verksamhetschef. Vi arbetar tillsammans med all personal för att nå målet att brukaren ska få omsorg av så hög kvalitet som möjligt. Alla är delaktiga och vågar också diskutera det som gått fel så vi kan lära av det. En av framgångsingredienserna är kreativa aktiviteter. En som är mycket uppskattad är Högalidsträffen där teamet ordnar en gemensam träff som skapar gemenskap, och ofta bjuder in en trubadur eller har högläsning eller liknande. Vår uppdragsgivare Stockholm stad var senare i samma vecka på uppföljning i verksamheten och priset imponerade mycket, men deras kontroller och underlag visar ju också att verksamheten lever upp till kvalitetsmålen. Team Högalid har fått mycket bra vitsord av Stockholm stad i bedömning av verksamhetens kvalitet. Fr v: Ulla Tansen, affärsområdeschef, Rose-Marie Johansson, verksamhetschef, Niklas Grebius, gruppchef, Hanna Lindgren, regionchef, Jenny Andersson, gruppchef.

Hemtjänsten Team Högalid prisas för sin kvalitet

3 maj, 2022

Team Högalid, Vardagas hemtjänst på västra Södermalm i Stockholm, vinner Ambeas Kvalitetspris 2021. Team Högalid vinner för sina höga kvalitetsresultat som visar kundernas nöjdhet.

Rasterbild av Villa Höjden

Två nya äldreboenden i Göteborg, Villa Höjden och Villa Kviberg

23 mars, 2022

Nu har hyresgästerna börjat flytta in på Vardags nybyggda äldreboenden Villa Höjden i nya bostadsområdet Ekebäckshöjd och Villa Kviberg i Kviberg.

Villa Eketånga 1, Halmstad

Vardaga öppnar nytt äldreboende i Eketånga

21 december, 2021

Ett nytt äldreboende, Villa Soldalen, ska byggas i Eketånga i Halmstad. Det blir 60 lägenheter med aktiviteter och rörelse som koncept.

Från vänster: Ulla Tansen, vd Vardaga, Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, Carola Lavén, vd Besqab, Lars Pettersson, vd Child Academy.

Byggstart för Villa Svartbäcken, ett äldreboende i centrala Uppsala

7 november, 2021

Nu är första spadtaget genomfört för Vardagas nya äldreboende, Villa Svartbäcken i centrala Uppsala. Öppnandet är beräknat till första kvartalet 2024.

Vardaga har fullt fokus på att leverera god äldreomsorg i Kungsbacka

25 augusti, 2021

Vardaga välkomnar den granskning som konsultföretaget EY gjort av verksamheten under våren vid de tre äldreboendena Blåvingevägen, Ekhaga och Vickan i Kungsbacka kommun. Arbetet med att avhjälpa de påtalade bristerna har högsta prioritet. Majoriteten är redan åtgärdade eller förväntas vara avhjälpta innan EY lämnar sin slutrapport i oktober.

Äldreboende

Nytt grupp- och äldreboende i Sollentuna

9 mars, 2021

Vardaga och Skanska bygger ett nytt grupp- och äldreboende i Sollentuna. Äldreboendet är belägget i gamla mässområdet och får namnet Villa Tureberg och kommer att bestå av 60 lägenheter. I samma fastighet kommer Nytida ha ett LSS-boende med sex platser.  Öppning är planerad till hösten 2022.

Vardags äldreboende Alingsås

Alingsås får ett nytt grupp- och äldreboende

3 juli, 2020

Vardaga och Peab Bostad bygger ett nytt grupp- och äldreboende i Alingsås. Äldreboendet får namnet Villa Stadsskogen, består av 60 lägenheter och ligger i det växande området Stadsskogen. I samma fastighet kommer Nytida ha ett LSS-boende med sex platser. Öppning är planerad till hösten 2022.

Vardaga och Skanska bygger nytt äldreboende i Täby Park

23 januari, 2020

Vardaga och Skanska bygger ett nytt äldreboende i Täby. Äldreboendet får namnet Villa Täby Park och öppning är planerad till 2022.

Vardaga förvärvar hemtjänstföretag

28 november, 2019

Vardaga, som är en del av Ambea-koncernen, förvärvar Famntaget Omsorg. Företaget bedriver hemtjänst i centrala Stockholm. 

Vardaga och Novum Samhällsfastigheter bygger nytt äldreboende på gamla Björksäter i Hässleholm

30 oktober, 2019

Nu är det klart att Vardaga öppnar ett nytt äldreboende i egen regi i Hässleholm. Villa Danspalatset får 60 lägenheter och ligger där danspalatset Björksäter huserade i 110 år.

Villa Slagsta Strand

Vardaga och Randviken Fastigheter bygger nytt äldreboende vid Slagsta strand, Botkyrka

16 september, 2019

Äldreboendet får namnet Villa Slagsta strand och kommer att vara en del av det nya bostadsområdet vid Slagsta strand, ett sjö- och naturnära område vid Mälaren. 

Äldreboende får kritik i avtalsuppföljning

4 september, 2019

Vellinge kommun har påtalat brister vid en avtalsuppföljning gällande äldreboendet S:t Knut och Aspen.  Ett förbättringsarbete pågår för att stärka verksamheten.

Villa Kristineberg, Vallentuna

Vardaga och Vectura bygger nytt äldreboende i Vallentuna

25 juni, 2019

Vardaga kommer att öppna ett nytt äldreboende i Vallentuna. Boendet får 60 lägenheter och kommer att ligga i den nya stadsdelen Kristineberg, ett naturnära område med goda kommunikationer nära Vallentuna centrum. Öppning av boendet är planerat till början av 2023.

Invigning av nytt äldreboende i Spånga

10 juni, 2019

Idag, måndagen den 10 juni är det officiell invigning av Vardagas och Besqabs nya äldreboende, Villa Solhem, i Spånga. Boendet består av 57 lägenheter för äldre med demens eller kroppsliga besvär. Här finns generösa utrymmen för umgänge, egen hårsalong samt trädgård med odlingsmöjligheter och växthus. Maten lagas på plats på boendet.

Vardaga växer – Förvärvet av Aleris Omsorg gör Ambea till ny marknadsledare i Sverige, Norge och Danmark

21 januari, 2019

Affären mellan Ambea och Aleris Omsorg är fullbordad. Det innebär att Vardaga, Ambeas verksamhetsområde inom äldreomsorg, växer till att omfatta drygt 100 boenden. I och med förvärvet av Aleris Omsorg blir företagsgruppen Ambea en av Nordens ledande omsorgsaktörer, med cirka 26 000 medarbetare. 

Vardaga och Skanska bygger nytt äldreboende i Kviberg, Göteborg

3 december, 2018

Nu är det klart att Vardaga öppnar ytterligare ett äldreboende i egen regi i Göteborgsområdet. Villa Kviberg får 77 lägenheter och kommer att ligga intill Säveån. Boendet ligger nära både muséer, grönområden och kommunikationer, och man tar sig in till centrala Göteborg på 10 minuter.

Vardaga och Carlsson & Åqvist bygger nytt äldreboende i Örebro

28 november, 2018

Nu får Vardaga sitt första äldreboende i Örebro. Villa Väster Park får 80 platser på det gamla trängregementets område invid IP Trängen, centralt och nära till kommunikationer.

Vardaga och Svenska Stadsbyggen bygger nytt finskspråkigt äldreboende i Jordbro – med finsk mat och bastubad på menyn

26 november, 2018

Nu får Jordbro ett nytt finskspråkigt äldreboende. Villa Gullringen får 79 platser i Kalvsvik, nära både kommunikationer och naturen. Boendet vänder sig till äldre personer med demenssjukdom eller åldersrelaterad kroppslig funktionsnedsättning, och kommer också att ha avdelningar som är finskspråkiga.

Vardaga och Drevviken bygger nytt äldreboende i Kävlinge kommun

22 november, 2018

Nu står det klart att Vardaga öppnar ytterligare ett äldreboende i egen regi i södra Sverige. Villa Fridsbo i Löddeköpinge får 60 platser och kommer att ligga i vackra omgivningar vid Norrevångsvägen, med utsikt över åkrar och den intilliggande Fridsbogården.

Vardaga växer när Ambea förvärvar Aleris Omsorg

16 oktober, 2018

Vardaga är en del i Ambea, som den 16 oktober tecknat avtal om att förvärva Aleris omsorgsverksamhet i Sverige, Norge och Danmark. Förvärvet gäller under förutsättning att konkurrensmyndigheterna i respektive land godkänner affären.

Vardaga och Skanska bygger nytt äldreboende i Helsingborg

26 juni, 2018

Helsingborg kommer att få ett nytt äldreboende som beräknas stå färdigt sista kvartalet 2020. Boendet byggs av Skanska och kommer att drivas av Vardaga.

Villa Ängby

Vardaga och Vectura bygger nytt äldreboende i Knivsta

23 april, 2018

Knivsta kommer att få ett nytt äldreboende som beräknas stå klart till våren 2020. Boendet byggs av Vectura Fastigheter och kommer att drivas av Vardaga.  

Österbo Kvalitetspris 2017

Kvalitetspris till äldreboende i Lund

27 december, 2017

Äldreboendet Österbo i Lund har tilldelats Vardagas Kvalitetspris 2017. Verksamheten får utmärkelsen för sitt innovativa och personcentrerade arbetssätt. Österbo vann priset i hård konkurrens med åtta andra äldreboenden.

Vardaga bygger nytt äldreboende med hälsoprofil i Brandbergen

31 oktober, 2017

Nu får Brandbergen i Haninge ett nytt äldreboende, Villa Tjädern. Boendet beräknas stå klart för inflyttning i slutet av 2019, byggs tillsammans med Danator och kommer att drivas av Vardaga.

Vårdförbundspriset, Elin Nilsson, Madeleine Nilsson, Vardaga Österbo Lund

Sjuksköterskor från Lund prisbelönades på Vårdgalan

21 oktober, 2017

Igår tillkännagavs vinnarna av Vårdförbundspriset 2017. Sjuksköterskorna Elin Nilsson och Madeleine Nilsson från Vardaga Österbo i Lund tog hem andraplatsen och belönades med en prissumma på 100 000 kronor.

Vardagas boendekoncept vinnare av Svenska Designpriset

20 oktober, 2017

Vardags boendekoncept med fokus på nordisk design och funktion anpassat för äldre och personer med en demenssjukdom har tilldelats Svenska Designpriset 2017.

Staffanstorp får nytt äldreboende – Villa Roos Park

28 mars, 2017

I början av 2019 kommer ett nytt äldreboende som riktar sig till personer med demenssjukdom att stå inflyttningsklart i Staffanstorp. Boendet får namnet Villa Roos Park och uppförs i samarbete mellan Vardaga och Roos vård- och boende Fastighets AB.

Samarbetet mellan Ung Omsorg och Vardaga nominerat till GötaPriset

13 februari, 2017

Sedan 2008 samarbetar Vardaga med Ung Omsorg, ett företag som ger möjlighet för ungdomar att prova på att arbeta i äldreomsorgen på helger och skollov. Ungdomarna sätter guldkant på de äldres tillvaro genom att bidra med aktiviteter av olika slag. Nu har samarbetet nominerats till GötaPriset, som delas ut i samband med Kvalitetsmässan i november.