På Vardagas äldreboenden i Nacka får du hjälp av kompetent personal som tar hänsyn till dig och dina behov. Vi välkomnar dig som har stora omvårdnadsbehov på grund av somatiska besvär eller en demenssjukdom. På våra boenden för äldre bor du i din egen lägenhet som är inredd med dina möbler. Här är några principer som är viktiga för oss i vårt arbete:
 • Ditt omsorgsbehov ska tillgodoses.
 • Vi anpassar oss utifrån hur du är som person.
 • Maten på våra äldreboenden i Nacka är näringsriktig och tillreds på plats.
 • Som omsorgstagare ska du ha stimulerande aktiviteter att engagera dig i.

Välj ett äldreboende i Nacka från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Nacka

1. Ring Nacka kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Nacka.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Nacka inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

Korttidsboende

Äldreboende

Hitta andra tjänster inom Vardaga

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Information till anhörig eller närstående

Vår äldreomsorg - Den goda dagen

Våra medarbetare

Lagar och regelverk

Innehåll


  Omsorgsboende i Nacka på dina villkor

  På ett boende för äldre i Vardagas regi är livet bekvämt. Vi hjälper dig med det praktiska som städning och tvätt. Du som behöver hjälp med hygien och med att ta dina mediciner kan lita på att det blir gjort med respekt för din personliga integritet. Hos oss får du mycket tid till olika aktiviteter och blir en del av en gemenskap. På våra privata äldreboenden i Nacka får du både god service och hög hemkänsla. Du har dina egna möbler och personliga tillhörigheter i lägenheten så att det blir hemtrevligt. I de fall då anhöriga vet bäst  hur du vill ha det så lyssnar vi på dem.

  Våra anställda är kunniga och pratar svenska

  Vi har svensktalande omsorgspersonal samt hälso- och sjukvårdspersonal på plats dygnet runt på våra äldreboenden i Nacka. Du kan också få rehabiliteringsvård på plats så att du slipper åka någonstans. Hos oss får alla en egen kontaktperson. På så sätt tas dina intressen till vara av en person som lär känna dig.

  Vi anordnar egna utbildningar inom äldrevård för att våra medarbetare alltid ska ha aktuella kunskaper inom ämnen som har betydelse för deras uppgifter.

  Vi tillreder maten på plats i vårt eget kök

  Hos oss kan de boende samlas för att äta i en lugn och trivsam miljö. Vi dukar extra fint och serverar en trerätters middag på helger och helgdagar. Vill du då ha ett glas öl eller vin så går det bra. På våra äldreboenden i Nacka har vi egna kök för att vi ska kunna tillreda det mesta av maten på plats. Det blir godast så!

  Förutom frukost, lunch och middag bjuder vi på mellanmål och nattmat. På så sätt kommer du alltid att kunna äta ordentligt på en tid som du är van vid. Du kommer också att få i dig tillräckligt med näring även om du äter små portioner. Om det är en rätt som du inte gillar en dag kan du byta ut den mot något annat. Frukt och kaffe har du tillgång till när du vill. Efterrätt och hembakt fikabröd har vi ofta på våra omsorgsboenden.

  Gemenskap och meningsfulla aktiviteter ger livskvalitet

  Det ska vara stimulerande att bo hos oss. Vi anordnar aktiviteter dagligen. Det finns mycket att hitta på oavsett om du vill göra något på egen hand eller delta i en gruppaktivitet som till exempel högläsning eller gymnastik. För att kunna hålla en hög nivå när det gäller aktiviteter har vi en person som är särskilt ansvarig för detta.

  Om du har egna idéer om vad du skulle vilja göra så försöker vi tillmötesgå det. Du kan också hitta på saker utanför boendet då och då, tillsammans med din kontaktperson.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Nacka