Vardaga driver äldreboenden i Sollentuna där du bor i din egen lägenhet och får hjälp av kunnig och engagerad personal. Du som har ett stort behov av omvårdnad eller demensvård är välkommen att bo på ett av våra privata omsorgsboenden.

Här är några av de viktigaste målsättningarna vi har i vårt arbete:

 • Att du som bor hos oss ska känna dig sedd, hörd och respekterad.
 • Att vi ska kunna ge rätt omvårdnad utifrån dina behov.
 • Att maten vi erbjuder ska vara både näringsrik och välsmakande.
 • Att du ska kunna delta i intressanta aktiviteter utifrån egen förmåga.

Såväl ditt fysiska som ditt sociala och psykiska välbefinnande är viktigt för oss

Välj ett äldreboende i Sollentuna från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Sollentuna

1. Ring Sollentuna kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Sollentuna.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Sollentuna inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Innehåll


  Omsorgsboende i Sollentuna där du trivs

  På våra äldreboenden i Sollentuna får du den hjälp du behöver för att din vardag ska fungera. Vi tillreder och dukar fram mat, städar och tvättar. Behöver du hjälp med hygienen eller med att ta dina mediciner så tar vi hand om det med respekt för din personliga integritet.

  Du inreder din lägenhet med dina egna möbler och saker så att du kan känna dig hemmastadd. Vår förhoppning är att ditt liv ska kunna fortsätta som vanligt, men med stöd och hjälp där du behöver det. Det är dina behov och din personlighet som ligger till grund för vårt bemötande av dig. Vi lyssnar också på dig som har en anhörig på ett av våra äldreboenden i Sollentuna, om det behövs för att vi ska kunna ge så god omvårdnad som möjligt.

  Personal med god kunskap om ålderssjukdomar

  Hos oss finns svensktalande omvårdnadspersonal och sjuksköterskor på plats dygnet runt. Du kan räkna med att få hjälp av någon som har rätt utbildning och kompetens för uppgiften.

  Vi anordnar våra egna utbildningar inom ämnen som är viktiga vid vård och omsorg av äldre. Det kan till exempel handla om hur man ger bästa möjliga vård vid demenssjukdomar. På våra omsorgsboenden i Sollentuna kan du även få hjälp av rehabiliteringspersonal om du har behov av det. En medarbetare utses till din personliga kontaktperson. På så sätt har du möjlighet att få hjälp av någon som känner dig extra bra.

  Vi tillreder maten i vårt eget kök

  De rätter vi serverar är komponerade för att du ska få i dig den näring och energi som du behöver, även om du inte äter så mycket under en enskild måltid. Du äter i en trevlig miljö och vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål. Dessutom kan du få frukt och kaffe mellan måltiderna.

  Är det någon rätt som du inte tycker om så har du möjlighet att få den utbytt. Dessert har vi ofta och på helger och helgdagar serveras en trerätters meny med öl och vin för dem som vill ha det till maten. Då dukar vi dessutom extra fint!

  Aktiviteter är viktigt för hög livskvalitet

  På våra äldreboenden i Sollentuna behöver den ena dagen inte vara den andra lik. Vi anordnar ofta stimulerande och intressanta aktiviteter som du kan ta del av. Det kan handla om allt från promenader och andra utomhusaktiviteter till sittande gymnastik, korsord, bingo, manikyr eller högläsning ur en bra bok. Naturligtvis ska även du som är begränsad i din fysiska förmåga erbjudas aktiviteter som du kan ta del av. Vi har medarbetare  som arbetar särskilt med detta.

  Gruppaktiviteter är viktiga eftersom de ger en gemenskap och gör vardagen mer meningsfull. Du kan också göra saker tillsammans med din kontaktperson då och då. Det kan handla om att du har ärenden som du behöver göra eller bara om att ta en fika på stan.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Sollentuna