Söker du ett äldreboende i Haninge där personalen är kunnig och lyssnar på dig? Vardagas boenden för äldre i Haninge passar dig med en demenssjukdom eller som är i behov av omvårdnad. Hos oss har du din egen lägenhet och vi ger dig den vård du behöver. Följande målsättningar är viktiga för oss:
 • På alla Vardagas äldreboenden i Haninge får du god omsorg.
 • Det ska vara möjligt att delta i meningsfulla aktiviteter.
 • Våra omsorgstagare ska känna att vi lyssnar på deras individuella önskemål.
 • Varje måltid ska vara vällagad och något att se fram emot.

Välj ett äldreboende i Haninge från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Haninge

1. Ring Haninge kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Haninge.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Haninge inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

Korttidsboende

Äldreboende

Hitta andra tjänster inom Vardaga

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Information till anhörig eller närstående

Vår äldreomsorg - Den goda dagen

Våra medarbetare

Lagar och regelverk

Innehåll


  Omsorgsboende i Haninge där dina behov räknas

  På våra äldreboenden i Haninge handlar det om att du ska få det bra. Vi försöker tillmötesgå önskemål som bygger på dina personliga intressen. Du kan möblera din lägenhet som du vill och vi anordnar olika typer av aktiviteter för att du ska kunna delta i något som passar dig. 

  Vi sköter allt det praktiska kring tvätt och städning och ser till så att du får den omvårdnad du behöver. Men hög livskvalitet handlar också om mycket annat. Därför är det viktigt för oss att lyssna på dig, och på dina anhöriga om det skulle behövas.

  Medarbetare med stor erfarenhet av ålderssjukdomar

  Vi har alltid kompetent vård- och omsorgspersonal på våra äldreboenden i Haninge. Du ska självklart kunna prata svenska med alla som arbetar med dig. Hos oss kan du vara trygg i att all personal har den utbildning och erfarenhet som krävs utifrån uppgifterna de utför. 

  Behöver du hjälp av en sjuksköterska så finns den möjligheten på våra boenden. Om du behöver rehabiliteringsvård har vi personal som är utbildade inom det. Hos oss på Vardaga får du en egen kontaktperson som kommer att lära känna dig. Du kan vända dig till din kontaktperson om du har åsikter eller önskemål om verksamheten.

  Maten är hemlagad

  På ett särskilt boende för äldre är det viktigt att maten smakar bra och är bekant. Menyerna sätts samman centralt av vår köksmästare som ser till så att måltiderna har rätt näringsinnehåll. Vi tillreder det mesta av maten på plats. På så sätt kan våra boende känna doften av den.

  En vanlig dag erbjuder vi frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål för att alla ska kunna äta på de tider de är vana vid. Det är viktigt för äldre att äta ofta för att kunna tillgodogöra sig näringen kroppen behöver, även om man bara får i sig mindre portioner. Kaffe och frukt finns alltid.

  När det är helg eller helgdagar dukar vi upp extra fint och bjuder på trerättersmiddag, med vin eller öl för den som så önskar. Den som inte gillar en rätt ska kunna välja något annat istället.

  Vi prioriterar aktiviteter och gemenskap

  Det ska finnas roliga aktiviteter att ta del av på Vardagas särskilda boenden i Haninge. Det är viktigt för ditt fysiska, psykiska och sociala välbefinnande. För att kunna tillgodose allas behov av aktiviteter har vi en anställd som ansvarar för detta. 

  Vad du kan ta del av beror på vad du vill göra. Vi ser till så att du kan pyssla i trädgården eller ta en stärkande promenad i sällskap med andra. Du kan också göra något utanför boendet tillsammans med din kontaktperson någon gång då och då. Andra exempel på aktiviteter vi anordnar är högläsning och handmassage. På våra omsorgsboenden i Haninge ska du ha något att se fram emot.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Haninge