Vardaga driver privata äldreboenden i Täby med engagerad personal. Här har du din egen lägenhet, oavsett om du har behov av somatisk vård eller demensvård.

Några av våra viktigaste utgångspunkter är:

 • Att du som omsorgstagare ska känna att vi utgår från dig och din personlighet.
 • Att vi har rätt kompetens på plats för att ge just dig bra omsorg.
 • Att maten vi serverar ska vara god och näringsriktig.
 • Att det ofta ska finnas aktiviteter att delta i.

Hos oss har alla rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande

Välj ett äldreboende i Täby från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Täby

1. Ring Täby kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Täby.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Täby inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

Äldreboende

Hitta andra tjänster inom Vardaga

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Information till anhörig eller närstående

Vår äldreomsorg - Den goda dagen

Våra medarbetare

Lagar och regelverk

Innehåll


  Omsorgsboende i Täby med en personlig touch

  På våra äldreboenden i Täby tar vi tar hand om det praktiska i din vardag, som städning, tvätt och matlagning. När och om du behöver det får du även hjälp med hygien och medicinering. Vi arbetar alltid med respekt för att vi befinner oss i ditt hem, snarare än på vår arbetsplats.

  Du möblerar själv din lägenhet och kan få det som du vill ha det. Vi utgår ifrån dina behov när vi planerar din omvårdnad och våra aktiviteter. Vi följer även upp verksamheten för att försäkra oss om att du trivs och får den hjälp du har behov av. Vi lyssnar också på dig som är anhörig om någon av våra boende inte själv kan föra sin talan, för att vi ska kunna erbjuda god äldreomsorg. Vår tanke är att du ska fortsätta att leva ditt liv på dina villkor och få en meningsfull vardag.

  Medarbetare med kunskap om ålderssjukdomar

  Vår vårdpersonal finns på plats dygnet runt och talar alltid svenska. De har den utbildning som krävs för att kunna utföra sina uppgifter med hög kvalitet. 

  Vi anordnar egna utbildningar i ämnen som demensvård och näringslära. På Vardagas äldreboenden i Täby finns förutom undersköterskor och sjuksköterska även tillgång till rehabiliteringspersonal. En medarbetare utses till din kontaktperson och ser till så att dina intressen tillmötesgås. 

  Våra äldreboenden är anpassade för personer med såväl demenssjukdom som för de med behov av somatisk omvårdnad.

  Mat som smakar lika bra som hemma 

  Maten är en viktig del av livet på ett särskilt boende för äldre. Hos oss är måltiderna näringsrika och välsmakande. Det mesta tillreds på plats och du kan känna doften av maten redan innan den dukas fram. 

  Måltiderna serveras i en lugn och trevlig miljö. Vi erbjuder frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål. Allt för att du ska kunna få i dig den näring du behöver även om du äter små portioner. Vi bjuder ofta på dessert efter maten och dukar naturligtvis extra fint under helger och högtider. Då har vi trerätters menyer med ett glas vin eller en öl till den som vill ha det. Frukt och kaffe finns alltid tillgängligt och vi kan också erbjuda alternativ om du inte gillar en viss rätt.

  En aktiv vardag ger livskvalitet

  Vardagas särskilda boenden i Täby erbjuder vi meningsfulla aktiviteter. Vi har en person som är ansvarig för att ge alla en möjlighet till något att göra utifrån sin förmåga. Det kan innebära allt från odling i vår trädgård till att ta en promenad. Sittande gymnastik och högläsning är andra aktiviteter som kan stå på programmet på våra äldreboenden i Täby. 

  Aktiviteter skapar gemenskap och bidrar till bättre hälsa. Målsättningen är att du ska känna att dagarna är meningsfulla. Med din kontaktperson kan du även planera in olika ärenden och aktiviteter då och då, om du till exempel vill handla något.

  För oss är det viktigt att vårt äldreboende inte bara står för trygghet. Vi vill också att du ska känna dig sedd, hörd och respekterad

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Täby