Vardaga erbjuder privata äldreboenden i Linköping där du bor i din egen lägenhet. Du med en demenssjukdom eller i behov av somatisk vård får hjälp av engagerad och välutbildad personal.

Här är några principer som är extra viktiga för oss i vår verksamhet:

 • Vi försöker att utgå från hur just du vill ha det.
 • På våra omsorgsboenden ska du känna att du är i trygga händer.
 • På våra äldreboenden i Linköping tillreds mycker av maten på plats.
 • Det ska finnas intressanta aktiviteter att delta i, enskilt eller i grupp.

Välj ett äldreboende i Linköping från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Linköping

1. Ring Linköping kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Linköping.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Linköping inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

Hemtjänst

Äldreboende

Hitta andra tjänster inom Vardaga

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Information till anhörig eller närstående

Vår äldreomsorg - Den goda dagen

Våra medarbetare

Lagar och regelverk

Innehåll


  Äldreboende i Linköping som utgår från dig

  Du är den du är och behöver inte anpassa dig för att kunna bo och trivas på ett av våra privata omsorgsboenden i Linköping. Vi är lyhörda och lyssnar noga på våra omsorgstagare. Att du ska känna dig sedd och hörd tycker vi är viktigt. Hos oss har du dina egna möbler och saker. 

  Personalen gör ofta utvärderingar så att vi hela tiden ska kunna bli bättre. Om din talan förs av anhöriga så lyssnar vi noga på dem. Vi tar hand om det praktiska som till städning och matlagning. Behöver du hjälp med mediciner och hygien så sker det med respekt för din personliga integritet.

  Våra medarbetare har hög kompetens inom vård av äldre

  Hos oss finns det personal på plats hela dygnet. Vår omvårdnadspersonal har gedigen kunskap inom sina områden. Personalen du kommer i kontakt med pratar svenska.

  Alla som bor hos oss får en kontaktperson som har ett extra ansvar att se till att du har vad  behöver. Din kontaktperson kan även hjälpa dig att göra ärenden någon gång då och då, eller följa med dig ut för en fika på stan.

  Har du behov av rehabilitering kan vi ordna det utan att du behöver lämna vårt äldreboende i Linköping. Vi har de resurser du behöver för att du ska må så bra som du kan.

  Maten tillagar vi på plats

  Räkna med god och vällagad mat varje dag på Vardagas äldreboenden i Linköping. Våra hem för äldre har egna kök, så att det mesta kan tillredas på plats. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmat. På helger och helgdagar blir det trerätters middag med öl och vin och då dukar vi även duka extra fint. Måltiderna äts i en behaglig miljö och är värda att se fram emot. Efterrätter har vi ofta och det brukar vara uppskattat. Om en rätt du inte tycker om skulle vara på menyn går det att få den utbytt mot något annat.

  Maten på våra omsorgsboenden är inte bara aptitlig utan menyerna är noggrant utformade och bygger på äldres behov av näring och energi.

  Aktivitet och gemenskap är viktigt på Vardagas äldreboenden

  Att kunna delta i intressanta aktiviteter är en viktig del av livet och på våra äldreboenden i Linköping är det enkelt att göra det. Då talar vi inte om någon gång då och då, utan det händer saker nästan varje dag. Oavsett om du vill göra något tillsammans med andra eller bara koppla av på en fin plats finns det möjlighet till det hos oss. Vi har personal som är särskilt ansvariga för detta på våra boenden. På så sätt hoppas vi att du ska uppleva socialt, fysiskt och psykiskt välbefinnande under din tid hos oss.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Linköping