På Vardagas äldreboenden i Helsingborg har du din egen lägenhet, möblerad med dina möbler. Samtidigt får du hjälp av kunnig personal. Vårt mål är ett omsorgsboende där du med stora omvårdnadsbehov på grund av somatisk sjukdom eller en demenssjukdom ska kunna uppleva hög livskvalitet med trygghet och gemenskap – på dina villkor.
 • Vi lyssnar på dig så att du ska känna dig sedd och hörd.
 • Vi har de resurser som krävs för din trygghet och omsorg.
 • Maten ska ha rätt näringsinnehåll och vara smakrik.
 • Du ska kunna delta i stimulerande och intressanta aktiviteter.

Välj ett äldreboende i Helsingborg från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Helsingborg

1. Ring Helsingborg kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Helsingborg.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Helsingborg inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

Korttidsboende

Äldreboende

Hitta andra tjänster inom Vardaga

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Information till anhörig eller närstående

Vår äldreomsorg - Den goda dagen

Våra medarbetare

Lagar och regelverk

Innehåll


  Omsorgsboende i Helsingborg som utgår från dina behov

  Det är vad du behöver och tycker om som ska ligga till grund för vårt arbete. Vi är noga med att lyssna på dig och göra uppföljningar för att säkerställa hög kvalitet på vår omsorg. På vårt äldreboende bor du hemma hos dig, med dina tillhörigheter. Vi sköter det praktiska kring matlagning, städning och tvätt. Vi tar också hand om din personliga omvårdnad utifrån dina behov – alltid med respekt för din integritet. I de fall det behövs tar vi till oss vad anhöriga har att säga om dina behov och preferenser.

  Vår förhoppning är att du ska känna att ditt liv kan fortsätta ungefär som vanligt men med mer hjälp och en större gemenskap när du flyttar till Vardagas äldreboenden i Helsingborg.

  Våra anställda har stor kompetens inom vård av äldre

  Vi har medarbetare på plats dygnet runt, alla dagar i veckan. De som jobbar hos oss pratar svenska och är inriktade på att ge bra service och omsorg. En av våra medarbetare blir din kontaktperson. Han eller hon lär känna dig extra bra och ser till att dina intressen tas tillvara  i största möjliga mån.

  Vår omvårdnadspersonal samt hälso- och sjukvårdspersonal deltar i Vardagas egna utbildningar om sådant som rör äldre människor och deras hälsa. Det kan till exempel handla om demensvård eller om äldres behov av rörelse. Om du behöver rehabiliteringsvård så får du det på plats. Vi erbjuder kontakt med olika experter inom rehabilitering beroende på vad du har för behov.

  Maten tillreder vi själva på plats

  Vi har våra egna kök på våra omsorgsboenden och tillreder det mesta av maten på plats. Härliga dofter sprider sig medan maten tillreds och vi serverar fem måltider varje dag. På helgerna och under högtider dukar vi extra vackert och bjuder på förrätt, varmrätt och efterrätt till middag. Vill du ha ett glas vin eller öl till maten så går det då bra. Hembakt fika kan vi bjuda på även till vardags.

  Om du vill äta något mellan våra måltider kan du alltid få frukt och kaffe. Du ska också kunna få en rätt utbytt mot något annat ifall du inte gillar vad vi har på menyn för dagen.

  Aktiviteter som skapar gemenskap

  På Vardagas äldreboenden i Helsingborg finns det meningsfulla aktiviteter att ta del av. Njut av solen eller plantera något i vår trädgård. Du kan även delta i en gruppaktivitet. Vi har personal som ansvarar för att det ska hända något kul. Aktiviteter som gymnastik, bingo och promenader är viktiga för det psykiska och fysiska välbefinnandet.

  En aktivitet behöver inte vara i grupp utan du har också möjlighet att planera saker tillsammans med din kontaktperson. Du kan till exempel göra något utanför boendet emellanåt.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Helsingborg