På Vardagas äldreboenden i Sigtuna har du egen lägenhet, möblerad med dina tillhörigheter. Vår förhoppning är att du ska kunna fortsätta att leva som du vill och få hjälp med det du behöver. Vår omsorgspersonal tar hand om allt du behöver hjälp med och ser till så att din vardag blir meningsfull. Det gäller dig som har en demenssjukdom eller som behöver omsorg på grund av somatiska besvär. För oss är det extra viktigt att:
 • Dina personliga önskemål är vår utgångspunkt.
 • Vi ser till ditt omsorgsbehov i alla lägen.
 • Du blir serverad nyttig och välsmakande mat.
 • Din vardag består av stimulerande aktiviteter och gemenskap.

Hos oss har alla rätt till ett liv med välbefinnande, fysiskt såväl som psykiskt.

Välj ett äldreboende i Sigtuna från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Sigtuna

1. Ring Sigtuna kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Sigtuna.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Sigtuna inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

Äldreboende

Hitta andra tjänster inom Vardaga

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Information till anhörig eller närstående

Vår äldreomsorg - Den goda dagen

Våra medarbetare

Lagar och regelverk

Innehåll


  Omsorgsboende i Sigtuna som passar dig

  Oavsett om vi sköter din hygien och medicinering, eller om vi tvättar och städar så är det med känsla för att vi är hemma hos dig. Om någon av de boende har svårt att uttrycka sin vilja lyssnar vi på deras anhöriga. Vi är noga med att göra uppföljningar för att försäkra oss om att du känner dig sedd och hörd.

  Svensktalande vård- och omsorgspersonal med hög kompetens

  Svensktalande personal är på plats dygnet runt och har den kompetens som krävs för att de ska kunna göra ett bra jobb. Hos oss har du också tillgång till hälso- och sjukvårdspersonal såsom sjuksköterska. Vi håller i egna utbildningar för våra anställda inom omsorg riktad mot äldre. Du som har behov av rehabilitering kommer att få tillgång till det på plats. 

  Hos oss får du en egen kontaktperson. Personen fungerar som ett extra stöd, som ser till så att dina intressen tas tillvara.

  Hemlagad mat i en lugn och behaglig miljö

  Vi tycker att det är viktigt att alla som bor på våra äldreboenden ska kunna äta i en lugn och hemtrevlig miljö. Vi tillreder det mesta av maten på plats, i ett kök där härliga dofter sprider sig.

  Måltider serveras fem gånger om dagen. På helger och andra speciella tillfällen lägger vi ner extra möda på dukningen och serverar en trerätters meny. Till middagen kan då ett glas vin eller en öl avnjutas för den som vill. Även på vardagar har vi ofta efterrätt och det är inte ovanligt att vi bakar eget fikabröd. Frukt och kaffe kan du få när du vill.

  Delta i meningsfulla aktiviteter på äldreboenden

   Det finns en anställd på plats för att planera aktiviteter och skapa möjligheter till en aktiv och varierad vardag. Även du som inte har så stor fysisk kapacitet ska kunna uppleva saker på dina villkor. Exempel på aktiviteter är bingo, sittande gymnastik, vistelse utomhus och högläsning.

  På ett vård- och omsorgsboende är trygghet själva grunden för verksamheten. Vissa nöjer sig med det, men vi vill att alla som bor hos oss ska få hjälp med att leva ett aktivt liv. Att få uppleva gemenskap är något annat som vi tycker är väldigt viktigt. Tillsammans med din kontaktperson kan du även sköta ärenden eller göra något inne i Sigtuna.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Sigtuna