Vardaga erbjuder privata äldreboenden i Kungsbacka med engagerade medarbetare. Hos oss bor du i en egen lägenhet. Vi har plats för dig med stora omsorgsbehov på grund av fysiska besvär eller en demenssjukdom.

Vår verksamhet utgår från:

 • Att våra omsorgstagare ska känna att de kan komma till tals.
 • Att våra medarbetare är kunniga inom sina områden.
 • Att de måltider vi serverar ska vara välsmakande och näringsriktiga.
 • Att du ska kunna ta del av intressanta aktiviteter, efter din förmåga.

Vi ser till helheten och ditt fysiska, psykiska och sociala välbefinnande

Välj ett äldreboende i Kungsbacka från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Kungsbacka

1. Ring Kungsbacka kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Kungsbacka.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Kungsbacka inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Innehåll


  Omsorgsboende i Kungsbacka med en personlig touch

  På våra äldreboenden i Kungsbacka ser vi till att de praktiska momenten i din vardag tas om hand. Vi sköter sådant som städning, tvätt och matlagning. Du som även behöver hjälp med hygien och medicinering får det av personal som har full respekt för din personliga integritet.

  Du inreder din lägenhet med dina egna möbler och saker så att det känns som hemma. Vi har dina behov som utgångspunkt när vi planerar din omvårdnad. Vi gör uppföljningar för att kunna vara säkra på att du trivs och har det du behöver. Vi lyssnar också på dig som är anhörig om det behövs för att för att vi ska kunna ge god omsorg till den som bor hos oss. 

  Vår mål är att alla våra omsorgstagare ska få en trygg och meningsfull vardag.

  Våra medarbetare har stor kunskap om ålderssjukdomar

  Hos oss jobbar svensktalande personal och vi har bemanning dygnet runt. Våra medarbetare har den utbildning och erfarenhet som krävs för att de ska kunna utföra sina uppgifter med hög kvalitet.

  Vi anordnar våra egna utbildningar i ämnen som vi tycker är viktiga för verksamheten. Det kan handla om sådant som demensvård och näringslära för äldre. På Vardagas äldreboenden i Kungsbacka har du förutom undersköterskor och sjuksköterska möjlighet att få hjälp av  rehabiliteringspersonal. Du får din egen kontaktperson så att dina intressen tillmötesgås av någon som känner dig. 

  Vi tillreder maten i vårt eget kök 

  På ett särskilt boende för äldre ska man kunna äta mat som tillreds på plats. Hos oss kan du känna hur maten doftar innan den ställs fram på borden. Det mesta av maten görs i ordning på boendet och vi har ofta hembakt att bjuda på. Menyerna bygger på att du ska få god mat som ger till tillräckligt med näring  även om du äter små portioner.

  Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål i en trevlig miljö. Kaffe och frukt har du alltid tillgång till. Efterrätter förekommer ofta hos oss. På helgerna anstränger vi oss lite extra och dukar fint och bjuder på en trerätters meny med ett glas öl eller vin om du så önskar. Ifall det är någon rätt du inte tycker om en dag så finns det alternativ.

  En vardag med aktiviteter höjer livskvaliteten

  Vardagas särskilda boenden ska det finnas saker att göra. Intressanta aktiviteter skapar variation i vardagen och ger både gemenskap och välbefinnande. Några exempel på vad vi kan anordna på våra äldreboenden i Kungsbacka är högläsning och bingo. Fysiska aktiviteter som är anpassade utifrån vad du klarar av är också viktigt hos oss.

  Du har möjlighet att göra saker på egen hand med din kontaktperson då och då. Om du till exempel behöver göra ett ärende eller bara vill ta en fika på stan. Vi vill att du ska känna dig sedd, hörd och respekterad och då är det viktigt kunna erbjuda aktiviteter som bygger på vad du klarar av och är intresserad av.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Kungsbacka