Vardagas äldreboenden i Salem är privata och har stort fokus på kvalitet. Vi har den kompetens som behövs för att ta hand om boenden med särskilda behov, som till exempel demenssjukdom eller somatiska besvär.
 • Vårt arbete ska utgå från vad som är viktigt för att just du ska ha det bra.
 • Ditt behov av vård och omsorg ska kunna tillgodoses.
 • Måltiderna ska vara nyttiga och vällagade.
 • Vi anordnar aktiviteter som stärker gemenskapen.

På våra äldreboenden i Salem är ditt fysiska, sociala och psykiska välbefinnande vår utgångspunkt.

Välj ett äldreboende i Salem från listan

Guide till hur du får plats på ett äldreboende i Salem

1. Ring Salem kommun

För en plats på till exempel ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från din hemkommun. Ring och be att få tala med en biståndshandläggare inom området omsorg.

2. Ansök om äldreboende

Träffa biståndshandläggaren i din hem- eller sjukhusmiljö och berätta om dina önskemål och behov. Du får hjälp att fylla i en ansökan som lämnas in för utredning.

3. Välj din omsorg

När du beviljats stöd är det dags att välja vem som ska sköta din omsorg. Du kan alltid framföra önskemål till kommunen om att bo på något av Vardagas äldreboenden i Salem.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommun


Tjänster i Salem inom äldreomsorg

I vissa kommuner erbjuder Vardaga fler tjänster inom äldreomsorgen än äldrebonde.

Korttidsboende

Äldreboende

Hitta andra tjänster inom Vardaga

För dig och närstående att tänka på

Här har vi samlat information för dig och dina närstående som kan vara bra att känna till om när man ska flytta in eller ansöka om äldreboende:

Information till anhörig eller närstående

Vår äldreomsorg - Den goda dagen

Våra medarbetare

Lagar och regelverk

Innehåll


  Omsorgsboende i Salem med din egen lägenhet

  På våra äldreboenden har du din egen lägenhet, möblerad med dina möbler och tillhörigheter. Vi hjälper dig med bland annat städning och tvätt – med respekt för att vi är hemma hos dig.

  För oss är det viktigt att göra uppföljningar och vi är noga med att lyssna på dig och dina anhöriga. Vi anstränger oss för att bli bättre på det som är viktigt för dig för att du ska få så hög livskvalitet som möjligt.

  Våra medarbetare har stor kunskap om ålderssjukdomar

  Svensktalande omvårdnadspersonal finns på plats dygnet runt på våra äldreboenden i Salem. Hos oss har du också tillgång till hälso- och sjukvårdspersonal såsom sjuksköterska.

  Om du behöver komma i kontakt med rehabiliteringspersonal så finns den möjligheten hos oss. När vi anställer letar vi efter personer som har den sociala förmåga som är så viktig i serviceyrken. Vi utbildar personalen på våra äldreboenden inom ålderssjukdomar som till exempel demens. Du får en egen kontaktperson som lär känna dig och dina behov.

  Våra äldreboenden är anpassade för personer med såväl demenssjukdom som för de med behov av somatisk omvårdnad.

  Maten lagas i våra egna kök

  På Vardagas äldreboenden i Salem serveras fem mål mat om dagen för att du ska kunna få tillräckligt med näring även om du äter lite åt gången. Du kan känna doften medan det mesta av maten tillreds på plats i våra egna kök. Vi kan erbjuda välsmakande och näringsrika måltider i en anpassad miljö där du äter i lugn och ro.

  På helger och högtider dukar vi med extra stor omsorg och bjuder på tre rätter med öl eller ett glas vin för dem som vill. Efterrätt kan du få även på vardagar. Frukt och kaffe erbjuds mellan måltiderna så att du kan få det när du vill.

  Vill du byta ut en rätt mot något annat så går det bra – men vi vågar nästan lova att du kommer att gilla våra veckomenyer

  Roliga aktiviteter och gemenskap ger livskvalitet

  Det finns mycket att göra på våra äldreboenden i Salem. Vi vill att du ska kunna ta del av aktiviteter som passar, utifrån din förmåga och dina intressen.

  På Vardagas omsorgsboenden kan du, då och då, göra något på stan med din kontaktperson om det är något särskilt du vill få gjort. Du kan också koppla av utomhus på en vacker plats eller delta i en gruppaktivitet tillsammans med andra. Högläsning och sittande gymnastik är exempel på vad vi anordnar.

  Vanliga frågor och svar om Vardagas äldreboenden i Salem