Kvarnbacken

Permanenta platser, Äldreboende omvårdnad
Linköping, Östergötland
1 av 9 bilder

Om verksamheten

”Vi gör världen lite bättre, en människa i taget”. I vår vision fokuserar vi på den enskilda människan. Vårt mål och ambition är att varje enskild person i våra verksamheter ska bemötas med respekt och leva ett så gott liv som möjligt.

De värderingar som genomsyrar vår verksamhet kan beskrivas i fyra nyckelord. Dessa är respekt, enkelhet, ansvar och kunskap. Vår vision och våra värderingar är vår ledstjärna såväl i mötet med de som bor och vistas hos oss som när det gäller hur våra medarbetare bemöter varandra. Det är dessa värderingar som ska ta oss mot visionen – varje dag.

Platser

Är du intresserad av att bo på Kvarnbacken? Praktisk information om hur du söker plats på äldreboenden hittar du här på Vardaga.se.

Vill du veta mer om hur det är att bo hos oss?

Läs mer om vår äldreomsorg och vårt koncept Den goda dagen.

Om boendet

Kvarnbacken är ett sjukhem med 45 platser som ligger i Tannefors/ Linköping nära Stångån med fantastiska gångstråk vid ån och slussen. Till boendet hör en prisbelönt trädgård med boulebana, fjärilsrabatt, växthus, bär- och fruktrabatter samt en näckrosdamm med guldfiskar i. Avdelningarna Linden och Björken har dessutom en stor gemensam balkong att njuta på när vädret är som bäst.

På varje avdelning finns två kök, en gemensam matsal och vardagsrum med möjlighet att titta på TV eller lyssna på musik. I huset finns frisör och fotvård att tillgå om man bokar tid.

Din egen lägenhet är på ca 34 kvm och utrustad med ett mindre trinettkök samt litet kylskåp. Badrummen är handikappanpassade med dusch, tvättmaskin och mindre torkskåp. Det enda som finns i lägenheten är en vårdsäng. All annan möblering tar du med dig. Ett mindre förråd i källare finns att tillgå.

Aktiviteter

Stort fokus läggs på aktiviteter året runt. Kvarnbacken har en egen aktivitetsansvarig som planerar och leder våra aktiviteter i samråd med våra boende. Schema för veckans aktiviteter presenteras på ett synligt sätt och genomförs i samarbete med all personal. Vi erbjuder individuella, grupp och allaktiviteter både dag och kväll. Du väljer själv vad du vill delta i efter ork och intresse. Promenader erbjuds dagligen i den vackra naturen runt Stångån och Tannefors centrum. Några gånger om året erbjuds utflykter till självkostnadspris.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig. Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat och dryck

Mat är en av livets höjdpunkter. Det uppmärksammar Linköpings kommun i sin tävling ”Mat är kultur” 2020. Hos oss är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevligt måltidsmiljö samt att maten är näringstät, vällagad, smakrik och vackert presenterad för att optimera upplevelsen av måltiden. Vi tillagar och serverar alla våra måltider på plats; frukost, middag, mellanmål, kaffe, kvällsmat, kvällsmål och nattmål. Vi serverar alltid dessert till middagen och man kan alltid be om en alternativ rätt i god tid.

Menyn tas fram gemensamt för hela Vardaga i samarbete med kock och dietist. Vi tillagar alla måltider på plats på våra avdelningar så att doften sprids i våra lokaler. Hembakat bröd och bakverk finns tillgängligt varje dag.

Vi uppmärksammar högtider och traditioner. Nobelmiddagen firas med extra findukning, vin i glasen och ibland även personal i balklänning. Självklart är det buffé och småplock till påsk och jul men även kanelbullens- och kladdkakans dag uppmärksammas som en aktivitet. På din födelsedag erbjuds frukost på sängen och en ros på bordet från vår lokala blomsterhandel.

Frukt finns alltid tillgängligt. Fredagsdrinken är populär. Trerättersmiddag till helgen, vin eller öl serveras till dem som önskar.

Vård och omsorg

Vardaga erbjuder en omsorg som grundas på självbestämmande, trygghet och meningsfullhet. Gott bemötande och insatser av god kvalitet är vårt motto för alla personalkategorier. Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut finns minst en gång/ vecka samt vid behov om man har särskilda behov av specifik träning som omvårdnadspersonal inte kan genomföra. Vi samarbetar med Tannefors vårdcentral där en läkare kommer en gång/ vecka för att diskutera och genomföra, av sjuksköterskan bokade, hembesök.

Personal

På Kvarnbacken finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt för din trygghet. All personal pratar svenska men vi har även personal med utländsk härkomst som pratar flera språk. I vår verksamhet finns även serviceassistenter som genomför städning, tvätt, matlagning och vissa aktiviteter som till exempel promenader för att avlasta våra undersköterskor så att dom kan göra det dom är bäst på, omvårdnad.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, är byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskemål och behov. Detta är utgångspunkten för de olika kvalitetsmätningar som vi genomför. Mätningar sker genom exempelvis enkäter, egenkontroller, avvikelsehantering och kvalitetstillsyner. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande strukturer och rutiner. Det ger trygghet i mötet med omsorgstagare och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i verksamheten kontinuerligt och med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Kvarnbacken