Visa alla bilder

Kvarnbacken

Stationsgatan 3, 582 42 Linköping Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 3
42
DLadda ner faktablad (PDF)

Äldreboende i Linköping med prisbelönt trädgård

Kvarnbacken är ett äldreboende med 44 platser som ligger i Linköping. Vi erbjuder en individuellt anpassad omsorg med hjärta, integritet och valfrihet. Stort fokus läggs på aktiviteter året runt, flera av dem är säsongsbetonade. Vi har gymnastik och varje dag står promenader på schemat.

Måltider och högtider

Kvarnbacken har en fin trädgård som två gånger har vunnit priser. 2016 tilldelades Kvarnbacken Hagdahlska priset för bra mat i äldrevården i Linköping. Varje lördag serverar vi trerättersmiddag och bjuder dig på ett glas vin. På Kvarnbacken firar vi Nobeldagen med nobel middag vi äter kanelbullar på kanelbullens dag och våfflor på Maria bebådelsedag.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Kvarnbacken

Fysisk miljö och faciliteter

Kvarnbacken är ett äldreboende som ligger i stadsdelen Tannerfors en bit från Linköpings centrum. Till boendet hör vår prisbelönta trädgård som vi har byggt upp under 6 år. Här finns fiskar i dammen och en hönsgård, bär- och fruktträd, smultron, rabarber och mycket kryddor. Dessutom har vi en fjärilsrabatt och ett växthus där vi odlar tomater och gurkor samt driver upp pelargoner.

Vi har vårt eget spa för manikyr eller pedikyr. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns en gemensam uteplats och stora balkonger med gott om plats för alla.

Din egen lägenhet är ca 34 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp samt garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

På varje enhet finns även två dubbletter på cirka 47 kvadratmeter som är avsedda för makar.

Kommunikation och service

Bussen stannar strax utanför boendet och det finns möjlighet att parkera bilen vid Kvarnbacken.

Kvarnbacken ligger i utkanten av centrala Linköping. Här finns det fina promenadvägar utmed ån som leder ned till Linköpings centrum där det finns gott om butiker, restaurang, cafeteria och annan service.

Stort fokus läggs på aktiviteter året runt, det är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Vi har gymnastik varje dag samt bra samarbete med olika organisationer. Många av våra aktiviteter är säsongsbetonade som att åka på hockey och se LHC i en hemmamatch eller åka på crusing med äldre amerikanska bilar runt Linköping. På fredagarna eller varför inte en dag mitt i veckan går vi ner till spat och får manikyr eller pedikyr. Vi har ofta någon eller några som kommer och sjunger.

Varje dag står promenader på schemat. Vi vistas gärna i vår trädgård och den som vill kan hjälpa till med trädgårdsarbete och odling. Vi har en boulebana som används flitigt, många vill vara med och spela, andra vill bara sitta med och titta.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.


Läs mer om den goda dagenPå Kvarnbacken finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på Kvarnbacken är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Stationsgatan 3
582 42 Linköping

Sed mattis Praesent dolor ut vel, velit, leo justo mi, neque. elit.