Är du intresserad av att bo hos oss?

Nu välkomnar vi till visning på plats eller digitalt (via Facetime
eller Whatsapp) av vårt fina boende . Säkert och enkelt.
Välkommen!

X

Är du intresserad av att bo hos oss?

Nu välkomnar vi till visning på plats eller digitalt (via Facetime
eller Whatsapp) av vårt fina boende . Säkert och enkelt.
Välkommen!
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
    Ange ett datum som passar. Vi kontaktar dig på telefon för att bestämma ett lämpligt klockslag.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka visning

Vaccineringar är genomförda mot covid-19 och nya boende erbjuds vaccin


På Vardagas drygt 100 äldreboenden och på våra hemtjänstenheter har alla boende och medarbetare erbjudits vaccin. Vi följer fortfarande de nationella och lokala råden gällande skyddsutrustning och rutiner noga.

Alla nya medarbetare och boende som flyttar in erbjuds vaccin, men när vaccinering kan ske hanterar respektive region i landet.

Närstående och besök

Det går utmärkt att besöka våra omsorgstagare. Däremot följer vi fortfarande skyddsåtgärderna för att begränsa smittspridning. Det kan skilja sig mellan boenden hur rutinerna ser ut, så kontakta ditt boende för mer information.

Om du av någon anledning inte kan besöka en boende så hjälper vi till med kontakt via telefon, FaceTime, Skype eller andra digitala kommunikationssätt.

Välkommen till oss!
Visa alla bilder

Kvarnbacken

Stationsgatan 3, 58242 Linköping Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 3
45
DLadda ner faktablad (PDF)

Äldreboende i Linköping med prisbelönt trädgård

”Vi gör världen lite bättre, en människa i taget”. I vår vision fokuserar vi på den enskilda människan. Vårt mål och ambition är att varje enskild person i våra verksamheter ska bemötas med respekt och leva ett så gott liv som möjligt.

De värderingar som genomsyrar vår verksamhet kan beskrivas i fyra nyckelord. Dessa är respekt, enkelhet, ansvar och kunskap. Vår vision och våra värderingar är vår ledstjärna såväl i mötet med de som bor och vistas hos oss som när det gäller hur våra medarbetare bemöter varandra. Det är dessa värderingar som ska ta oss mot visionen – varje dag.

Måltider och högtider

Menyn tas fram gemensamt för hela Vardaga i samarbete med kock och dietist. Vi tillagar alla måltider på plats på våra avdelningar så att doften sprids i våra lokaler. Hembakat bröd och bakverk finns tillgängligt varje dag.

Vi uppmärksammar högtider och traditioner. Nobelmiddagen firas med extra findukning, vin i glasen och ibland även personal i balklänning. Självklart är det buffé och småplock till påsk och jul men även kanelbullens- och kladdkakans dag uppmärksammas som en aktivitet. På din födelsedag erbjuds frukost på sängen och en ros på bordet från vår lokala blomsterhandel.

Frukt finns alltid tillgängligt. Fredagsdrinken är populär. Trerättersmiddag till helgen, vin eller öl serveras till dem som önskar.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Kvarnbacken

Fysisk miljö och faciliteter

Kvarnbacken är ett sjukhem med 45 platser som ligger i Tannefors/ Linköping nära Stångån med fantastiska gångstråk vid ån och slussen. Till boendet hör en prisbelönt trädgård med boulebana, fjärilsrabatt, växthus, bär- och fruktrabatter samt en näckrosdamm med guldfiskar i. Avdelningarna Linden och Björken har dessutom en stor gemensam balkong att njuta på när vädret är som bäst.

På varje avdelning finns två kök, en gemensam matsal och vardagsrum med möjlighet att titta på TV eller lyssna på musik. I huset finns frisör och fotvård att tillgå om man bokar tid.

Din egen lägenhet är på ca 34 kvm och utrustad med ett mindre trinettkök samt litet kylskåp. Badrummen är handikappanpassade med dusch, tvättmaskin och mindre torkskåp. Det enda som finns i lägenheten är en vårdsäng. All annan möblering tar du med dig. Ett mindre förråd i källare finns att tillgå.


Inredning är en viktig del av Våra äldreboenden

Hör Liselott berätta hur Vardaga inreder anpassat efter våra äldre


Anna-Karin berättar om flytten till ett Vardaga boende

Hur går det till att flytta in på ett äldreboende och vad får du när du bor hos oss?


Stort fokus läggs på aktiviteter året runt. Kvarnbacken har en egen aktivitetsansvarig som planerar och leder våra aktiviteter i samråd med våra boende. Schema för veckans aktiviteter presenteras på ett synligt sätt och genomförs i samarbete med all personal. Vi erbjuder individuella, grupp och allaktiviteter både dag och kväll. Du väljer själv vad du vill delta i efter ork och intresse. Promenader erbjuds dagligen i den vackra naturen runt Stångån och Tannefors centrum. Några gånger om året erbjuds utflykter till självkostnadspris.

Närstående och anhöriga är alltid välkomna att besöka dig. Vi har regelbundet boenderåd och närståendeträffar där vi pratar om allt som önskas. Vi tar gärna emot synpunkter, önskemål och förslag.


Se film här om aktivterna på våra äldreboenden


Mat är en av livets höjdpunkter. Det uppmärksammar Linköpings kommun i sin tävling ”Mat är kultur” 2020. Hos oss är det viktigt att våra pensionärer får äta i en lugn och trevligt måltidsmiljö. Att maten är näringstät, vällagad, smakrik och vackert presenterad för att optimera upplevelsen av måltiden. Vi tillagar och serverar alla våra måltider på plats; frukost, middag, mellanmål, kaffe, kvällsmat, kvällsmål och nattmål. Vi serverar alltid dessert till middagen och man kan alltid be om en alternativ rätt i god tid.


Hör Vardagas måltidschef Ola berätta om maten på våra äldreboenden


Vardaga erbjuder en omsorg som grundas på självbestämmande, trygghet och meningsfullhet. Gott bemötande och insatser av god kvalitet är vårt motto för alla personalkategorier. Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut finns minst en gång/ vecka samt vid behov om man har särskilda behov av specifik träning som omvårdnadspersonal inte kan genomföra. Vi samarbetar med Tannefors vårdcentral där en läkare kommer en gång/ vecka för att diskutera och genomföra, av sjuksköterskan bokade, hembesök.

Läs mer om den goda dagen


På Kvarnbacken finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt för din trygghet. All personal pratar svenska men vi har även personal med utländsk härkomst som pratar flera språk. I vår verksamhet finns även serviceassistenter som genomför städning, tvätt, matlagning och vissa aktiviteter som till exempel promenader för att avlasta våra undersköterskor så att dom kan göra det dom är bäst på, omvårdnad.


Såhär arbetar medarbetarna på Vardaga för att ge en personlig vård och omsorg


Karta och adressinformation

Besöksadress
Stationsgatan 3
58242 Linköping

tempus Phasellus dolor massa ut leo. mattis ante.