Alla våra boenden förbereder för påskfirande. Ägg, pynt, godis och ”påskharar”. Allt som hör påsken till.
Förberedelserna med påskpyssel har varit i full gång på alla boenden. Påskkort, äggmålning och pyntande i såväl trädgård som inomhus. En del boenden får också besök av ”påskharen”. Många skulle nog säga att det är kaniner, men just i påsktider så får det bli ”påskharar”.
På påskafton serveras ett härligt påskbord med tre sorters sill (inlagd, senap och skärgårdssill), ägghalvor med majonnäs/kaviar, köttbullar, prinskorv och Janssons frestelse.
På de andra helgdagarna serveras lax och lamm, som traditionen bjuder. På långfredagen blir det varmrökt lax med örtagårdssås och på påskdagen lammfärsmedaljonger med rödvinssås. Alla våra boenden anpassar sig efter lokala mattraditioner så det kan skilja sig.
Påskkortspyssel på Bäckagården i Ängelholm
Kycklingar på Vardaga Vilhelms Gård i Knivsta
Påskkärring och påskkyckling hälsade på hos Kolla i Kungsbacka
Påskpyssel hos Myran i Östersund
Påskgodisvinst på Villa Hertig Knut i Halmstad
Kycklingar på Vardaga Vilhelms Gård i Knivsta
På Kvarnbacken i Linköping hjälpte ungdomarna från Ung Omsorg till med påskpysslet
Påskbord hos Villa Vårbacka i Vårby.
Blommor och påskgodis hos Vickan i Kungsbacka
På Vardaga Breared har en häxa flugit fel.
Kycklingar på Vardaga Vilhelms Gård i Knivsta
Påsktårta hos Rotsundastrand i Sollentuna
Påskfika hos Stigslund i Gävle