Alla våra boenden förbereder för påskfirande. Ägg, pynt, godis och ”påskharar”. Allt som hör påsken till.
Förberedelserna med påskpyssel har varit i full gång på alla boenden. Påskkort, äggmålning och pyntande i såväl trädgård som inomhus. En del boenden får också besök av ”påskharen”. Många skulle nog säga att det är kaniner, men just i påsktider så får det bli ”påskharar”.
På påskafton serveras ett härligt påskbord med tre sorters sill (inlagd, senap och skärgårdssill), ägghalvor med majonnäs/kaviar, köttbullar, prinskorv och Janssons frestelse.
På de andra helgdagarna serveras lax och lamm, som traditionen bjuder. På långfredagen blir det varmrökt lax med örtagårdssås och på påskdagen lammfärsmedaljonger med rödvinssås. Alla våra boenden anpassar sig efter lokala mattraditioner så det kan skilja sig.

Påskkortspyssel på Bäckagården i Ängelholm

Kycklingar på Vardaga Vilhelms Gård i Knivsta

Påskkärring och påskkyckling hälsade på hos Kolla i Kungsbacka

Påskpyssel hos Myran i Östersund


Påskgodisvinst på Villa Hertig Knut i Halmstad

Kycklingar på Vardaga Vilhelms Gård i Knivsta

På Kvarnbacken i Linköping hjälpte ungdomarna från Ung Omsorg till med påskpysslet

Påskbord hos Villa Vårbacka i Vårby.

Blommor och påskgodis hos Vickan i Kungsbacka

På Vardaga Breared har en häxa flugit fel.

Kycklingar på Vardaga Vilhelms Gård i Knivsta

Påsktårta hos Rotsundastrand i Sollentuna

Påskfika hos Stigslund i Gävle