Är du intresserad av att bo hos oss?

Nu välkomnar vi till visning på plats eller digitalt (via Facetime
eller Whatsapp) av vårt fina boende . Säkert och enkelt.
Välkommen!

X

Är du intresserad av att bo hos oss?

Nu välkomnar vi till visning på plats eller digitalt (via Facetime
eller Whatsapp) av vårt fina boende . Säkert och enkelt.
Välkommen!
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
    Ange ett datum som passar. Vi kontaktar dig på telefon för att bestämma ett lämpligt klockslag.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka visning

Anhörigbesök: Som anhörig till boende på Gottfridsbergs Gård kan du boka tid för ett säkert besök.

Välkomna på säkra anhörigbesök!
Mötesregler för anhöriga
• Max antal anhöriga är två personer (över 15 år) samt spädbarn
• Ingen närvarande vid mötet får uppvisa några förkylningssymptom, alla ska vara friska
• Fysisk kontakt med närstående är inte tillåten
• Det är inte tillåtet att gå över till andra sidan av mötesväggen
• Det är inte tillåtet att dela fikabröd eller annat med varandra
• Mötesvärden och personalens instruktioner och anvisningar ska alltid följas

OBS! Besök måste bokas i förväg. Klicka här för att boka


Hur funkar det?
1) På den avtalade tiden möter en mötesvärd upp dig utanför boendet och ledsagar dig till mötesplatsen som finns på vår innergård/gård/trädgård. Platsen är utrustad med en plexiglasskiva på cirka 2x2 meter.
2) Du slår dig ned vid ett bord på ena sidan om plexiglaset och din närstående vid bordets andra sida. Under ert möte serverar vi fika på engångsmaterial. Mötesvärden finns hela tiden tillgänglig om ni har frågor eller behöver hjälp.
3) När tiden är slut ledsagar mötesvärden dig tillbaka till boendets port.
4) Därefter spritar mötesvärden alla ytor för att minimera smittspridning inför nästa möte.

Vaccineringar är genomförda mot covid-19 och nya boende erbjuds vaccin


På Vardagas drygt 100 äldreboenden och på våra hemtjänstenheter har alla boende och medarbetare erbjudits vaccin. Vi följer fortfarande de nationella och lokala råden gällande skyddsutrustning och rutiner noga.

Alla nya medarbetare och boende som flyttar in erbjuds vaccin, men när vaccinering kan ske hanterar respektive region i landet.

Närstående och besök

Det går utmärkt att besöka våra omsorgstagare. Däremot följer vi fortfarande skyddsåtgärderna för att begränsa smittspridning. Det kan skilja sig mellan boenden hur rutinerna ser ut, så kontakta ditt boende för mer information.

Om du av någon anledning inte kan besöka en boende så hjälper vi till med kontakt via telefon, FaceTime, Skype eller andra digitala kommunikationssätt.

Välkommen till oss!
Visa alla bilder

Gottfridsbergs Gård

Hunnebergsgatan 34 , 58234 Linköping Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 4
36
DLadda ner faktablad (PDF)

Tryggt och modernt boende för äldre somatiskt sjuka och personer med demenssjukdom

Gottfridsbergs gård ligger centralt i Linköping med närhet till grönområden där vi tillsammans med de boende kan göra utflykter. Det är också när till biblioteket, domkyrkan eller stadens affärer. Önskar de boende att sitta ute så finns Gottfridsbergs uteplats med fontän, sittplatser och rabatter.

Gottfridsbergs gårds äldreboende drivs på entreprenad av Vardaga med Linköpings kommun som uppdragsgivare. För mer information om Linköpings kommun se www.linkoping.se.

Aktuellt på Gottfridsbergsgård

 Vi har haft mycket aktiviteter utomhus under juni och många av våra boende sitter ute på vår gård. Det har varit musikunderhållning vid flera tillfällen och 2021-06-30 var det ett reportage i Corren om Musikpatrullens besök hos oss. 

Gottfridsbergsgård har vunnit 3:e pris i kommunens tävling gällande Mat är kultur. Det är Carola som är vår aktivitetsansvarig som tillsammans med de boende har gjort en samling med favoritrecept. Vi firade med tårta under en eftermiddag och grillade på kvällen. 

Juryns motivering:

Vi bakar är en aktivitet som är återkommande och som är mycket uppskattad. Genom att skapa en meningsfullhet i vardagen där man träffas för att baka och umgås ges där även möjligheten att väcka minnen till liv genom dofter och smaker när favoritrecepten bakas i verksamheten.”

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Gottfridsbergs Gård

Gottfridsbergs gård består av två byggnader med två avdelningar i varje hus. På varje avdelning finns det 9 lägenheter. Tre avdelningar vänder sig till äldre med demenssjukdom och en avdelning för somatisk vård.

Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplats på vår fina gård.

Din egen lägenhet är utrustad med trinettkök med kylskåp samt garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker. Lägenheterna på markplan har egen uteplats.

Kommunikation och service

Gottfridsbergs gård ligger centralt i Linköping med närhet till grönområden Bilparkering finns i anslutning till boendet. Det finns butiker i närområdet. Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård och liknande när du behöver det.


Inredning är en viktig del av Våra äldreboenden

Hör Liselott berätta hur Vardaga inreder anpassat efter våra äldre


Anna-Karin berättar om flytten till ett Vardaga boende

Hur går det till att flytta in på ett äldreboende och vad får du när du bor hos oss?


Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både för- och eftermiddag, individuellt och i mindre grupper, där alla ska känna delaktighet och kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

På Gottfridsbergsgård arbetar Carola Böckman Köhl som är aktivitetsansvarig och hon ordnar trivsamma aktiviteter utifrån vad de boende önskar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik. På sommaren har vi många av aktiviteterna utomhus på vår innergård. Det är mycket uppskattat att sitta ute tillsammans, fika och höra porlet från fontänen.

Vi tar gärna promenader i närområdet.

Varje vecka erbjuds tid tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Vi har fina omgivningar och önskar du gå ut så följer vi med dig på dagliga promenader.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.


Se film här om aktivterna på våra äldreboenden


Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas.

Alla måltider lagas i det kök som vi har på varje avdelning och vi bakar ofta. Det gör att all som bor hos oss kan njuta av gemenskap, dofter och smaker. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe, te, dricka och frukt finns när du vill ha.


Hör Vardagas måltidschef Ola berätta om maten på våra äldreboenden


Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagenger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Läs mer om den goda dagen


På Gottfridsbergs gård finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.


Såhär arbetar medarbetarna på Vardaga för att ge en personlig vård och omsorg


Karta och adressinformation

Besöksadress
Hunnebergsgatan 34
58234 Linköping

Aenean ipsum Aliquam adipiscing justo mattis