Nyheter

Uppdatering kring besöksstoppet med anledning av coronaviruset

Collage av sex olika bilder med mat och kvinna som sitter framför I-pad och pratar med sina närstående

Sedan den 11 mars är det besöksstopp på Vardagas äldreboenden. Att inte få träffa sina nära och kära är för många en stor uppoffring – samtidigt är besöksstoppet helt nödvändigt. På våra boenden försöker vi i möjligaste mån att leva vardagen som tidigare och hitta alternativa kommunikationskanaler. 

Nu har det gått en knapp vecka sedan vi införde besöksstopp på Vardagas äldreboenden på grund av coronaviruset. För många innebär en stor uppoffring att inte personligen kunna träffa nära och kära – det har vi all förståelse och stor empati för.

Samtidigt påminner vi om att besöksstoppet tills vidare är helt nödvändigt. Äldre och personer med underliggande sjukdomar tillhör riskgruppen och vår högsta prioritet är att skydda dem från coronasmittan.

Alternativa kommunikationskanaler

För att göra det bästa av situationen hjälper vi boende och deras närstående att kommunicera per telefon eller digitalt. Videosamtal, exempelvis via Skype och Facetime, har visat sig mycket uppskattat.

Bara friska medarbetare

Att inte få in smittan i våra verksamheter är helt avgörande. För Vardagas medarbetare gäller att de ska vara hemma vid minsta sjukdomssymptom. Vi är alltid noga med hygienen, men har de senaste veckorna förstärkt arbetet ytterligare för att förhindra smittspridning.

Livet på boendet – följ oss på Instagram!

I möjligaste mån fortsätter livet som vanligt på våra äldreboenden. Följ oss gärna på Instagram, där många av våra verksamheter lägger ut fler bilder än vanligt för att visa vad som händer i verksamheten.

Vardagas övergripande konto heter @VardagaSverige. En enskild verksamhet hittar du genom att på Instagram söka på Vardaga + boendets namn, exempelvis Vardaga Villa Hovås.

Har du frågor?

Är du närstående, tveka inte att höra av dig till det boende där din äldre anhörige bor.
 

Fler corona-relaterade nyheter från Vardaga:

3 juni: Ny rapport om Vardagas arbete hittills under coronapandemin

28 maj: Anhörigbesök utomhus på Vardagas äldreboenden

24 april: “Jag ville bara sova och bli frisk”

17 april: Vardagsliv i coronatid

3 april: Vardaga öppnar boende för enbart coronasmittade äldre

3 april: Vardaga delar med sig av erfarenheter och arbetssätt kring coronaviruset

30 mars: Samarbete med SAS för att hitta personal

30 mars: Uppdatering: Så jobbar vi mot coronaviruset

11 mars: Besöksstopp med anledning av coronaviruset (Covid-19)

3 mars: Det nya coronaviruset: Så jobbar Vardaga för att förhindra smittspridning