Brunnsgatan 15 A

hPermanenta platser, Äldreboende demens
Lund, Skåne
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Brunnsgatan 15 A är ett modernt boende i Lund för äldre personer med demenssjukdom. Vi är Silviacertifierade sedan 2010 och omcertifiering sker var tredje år. Brunnsgatan 15 A erbjuder permanent boende.

Vi erbjuder en individuellt anpassad omsorg med hjärta, integritet och valfrihet. Stort fokus läggs på aktiviteter för våra boende. Vi har återkommande besök av artister, såsom Kultur i Vården,  och dessutom uppskattade temafester.

År 2017 vann vi på Brunnsgatan 15 A Vardagas kvalitetspris och vi har också arbetat med de nationella kvalitetsregistren. Samma år vann  även sjuksköterskor på boendet Vårdförbundets andra pris för arbetet med minskad läkemedelsanvändningen hos personer med demenssjukdom.

Platser

Är du intresserad av att bo på Brunnsgatan 15 A? Praktisk information om hur du söker plats på äldreboenden hittar du här på Vardaga.se.

Vill du veta mer om hur det är att bo hos oss?

Läs mer om vårt äldreomsorg och vårt koncept Den goda dagen.

Om boendet

Brunnsgatan 15 A ligger i ett fyravåningshus som invigdes 2017. Vi arbetar på 2 plan med 18 boende/plan. Byggnaden smälter in i den omgivande bebyggelsen och ligger med flera andra äldreboende runt omkring.

Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplats som en takterrass på fjärde våningen.

Din egen lägenhet är ca 35 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp, garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Brunnsgatan 15 A är möblerat utifrån Lunds kommuns boendekoncept. Det är god design och kombinerar funktion och form till en boendemiljö som är anpassad för de boendes fysiska behov samtidigt som miljön är ombonad och hemtrevlig.

Brunnsgatan 15 A ligger i ett trivsamt bostadsområde i Lund nära centrum där butiker finns. Det är nära till bussar och tåg. Bilparkering finns i ett parkeringshus i närheten. Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård och liknande när du behöver det.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av vardagen på Brunnsgatan 15a. Vi erbjuder mängder av roliga och spännande aktiviteter både individuella och i grupp

Vi har en äldrepadagog som ansvara för det sociala innehållet, planerar aktiviteter och är anhörigstöd. Vid ankomsten vill äldrepedagog gärna ha samtal med dig samt anhöriga, då du har möjligheten att berätta ditt livs historia, din situation, dina vanor, behov intresse och önskemål. Igenom samtal med de äldre och deras anhöriga få vi reda på vad livskvalité är för dem som bor här.

Det bor idag 36 äldre med olika behov på Brunnsgatan 15a. För att kunna driva verksamheten krävs det stora sociala nätverk, personal och volontärer som äldrepedagog på egen hand får skapa, hålla de i gång och hela tiden leta efter de nya. Äldrepedagog håller koll på aktuella händelser i kommunen gällande exempelvis dagliga verksamheter och evenemang. Genom samtal med de äldre och deras anhöriga få vi reda på vad livskvalité är för dem som bor här. Matcha och möjliggöra deras önskemål.

Äldrepedagog planerar, förbereder och utför vardagliga vecko-och månadsaktiviteter utifrån önskemål och behov från våra boende. Detta sker i samarbete med personal, volontärer eller olika organisationer.

VI erbjuder aktiviteter måndag till fredag, individuella och i grupp, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna.

På sommaren är vi ofta vid stranden, botaniska trädgården och olika parker. Förutom detta så har vi musikstunder, gymnastik, yoga, frågesport, bingo, allsång, sällskapsspel och fikastunder och promenadgrupper varje vecka.

En gång i månaden har vi gudstjänst med kantor och präst från Svenska kyrkan. Vi samarbetar också med terapihundskolan som besöker oss ca en gång i månaden och med Studieförbundet Vuxenskolan som erbjuder olika aktiviteter för de äldre en gång i veckan, elever från Lunds universitetet mm. Detta frambringar att man möts mellan generationsgränserna och skapar trevliga stunder tillsammans. Alla vi tillsammans med boende utvecklar olika former av stimulans och glädjekällor.

Vi firar alla årstidsbundna högtider tillsammans. Varmt välkomna till Brunnsgatan15a!

Mat och dryck

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård och omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Personal

På Brunnsgatan 15 A finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska och sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

Ansvarig på Brunnsgatan 15 A är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Vår

äldrepedagog är ansvarig för de sociala aktiviteterna och är även anhörigombud. Sjuksköterskor och rehabpersonal ansvarar för HSL området.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, är byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskemål och behov. Detta är utgångspunkten för de olika kvalitetsmätningar som vi genomför. Mätningar sker genom exempelvis enkäter, egenkontroller, avvikelsehantering och kvalitetstillsyner. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande strukturer och rutiner. Det ger trygghet i mötet med omsorgstagare och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i verksamheten kontinuerligt och med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Visa hela beskrivningen

Brunnsgatan 15 A på Instagram

Det här händer på Brunnsgatan 15 A