Visa alla bilder

Hornskroken

Hornskroken 1, 117 26 Stockholm Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 7
Ja 57
DLadda ner faktablad (PDF)

Centralt boende och pensionat på Södermalm

Hornskroken ligger centralt på Södermalm inte långt från Zinkensdamm och Tantolunden. Boendet består av 53 lägenheter uppdelade på 6 våningar. Dessutom finns Pensionat Hornskroken som är ett unikt och uppskattat avlastningsboende för äldre med demenssjukdom.

Vi arbetar aktivt med att skapa trygghet för dig och dina närstående, bland annat genom kontaktmannaskap och omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Demensakademin

Hornskroken är certifierat enligt Demensakademin, ett koncept för personcentrerad vård och omsorg vid demenssjukdom som bland annat innehåller utbildning och vägledning för medarbetare samt stöd till närstående.

Är du intresserad av att bo på Hornskroken är du välkommen att besöka oss. För frågor om din hyra, hyreskontrakt eller kötider kontaktar du kommunens biståndsbedömare.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Hornskroken

Fysisk miljö och faciliteter

Hornskroken består av två fastigheter i sju våningar som är ihopbyggda. Den ena är byggd på 1930-40-talet, den andra är byggd 1994. De allmänna utrymmena är renoverade 2013-14.

Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplats och balkonger.

De egna lägenheterna är cirka 26-39 kvadratmeter och utrustade med trinettkök med kylskåp samt garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Larm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Våra korttidslägenheter är fullt möblerade, här behöver du inte ta med några möbler.

Kommunikation och service

Hornskroken ligger i centrala Stockholm cirka 300 meter från Zinkensdamms tunnelbanestation. Det är nära till Tantolunden och Skinnarviksparken.

Frisör och fotvårdsterapeuter kommer till Hornskroken. Massör kommer en gång per vecka. Det finns en välsorterad mataffär, närbutiker och kiosker i området.

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

Vi har gemensamma aktiviteter såsom levande musik en gång var fjortonde dag eller oftare. En gång i månaden är det gudstjänst och besök från Kultur i vården

Vi har Promenadgrupper och gör gemensamma utflykter. Vart vi åker beror på det utbud och önskemål som finns. För att så många som möjligt ska få chansen följa med har vi en färdtjänstbuss till vårt förfogande.

Vi har en terapihund som kommer till oss en gång per vecka. Djur kan användas på ett hälsofrämjande och strukturerat sätt i omsorgen. På många av Vardagas äldreboenden arbetar sociala tjänstehundar, som tillsammans med sina förare ger stöd och skapar glädje. Katter, hönor och akvariefiskar är andra exempel på djur som kan finnas på vissa av våra äldreboenden.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.


Läs mer om den goda dagenHär finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Hornskroken 1
117 26 Stockholm

ut ultricies tempus mattis neque. Nullam libero