Är du intresserad av att bo hos oss?

Nu välkomnar vi till visning på plats eller digitalt (via Facetime
eller Whatsapp) av vårt fina boende . Säkert och enkelt.
Välkommen!

X

Är du intresserad av att bo hos oss?

Nu välkomnar vi till visning på plats eller digitalt (via Facetime
eller Whatsapp) av vårt fina boende . Säkert och enkelt.
Välkommen!
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
    Ange ett datum som passar. Vi kontaktar dig på telefon för att bestämma ett lämpligt klockslag.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka visning
Visa alla bilder

Edsby Slott

Runsavägen 1, 19491 Upplands Väsby Öppna vägbeskrivning

Egen regi -
Ja 50
DLadda ner faktablad (PDF)

Välkomnande boende i vacker slottsmiljö

Edsby Slott är ett äldreboende i naturskönt läge i utkanten av Upplands Väsby kommun med utsikt mot Edssjön och ett stenkast från Mälaren. Vi omgärdas av ängar och bokskog.

Vi vänder oss till dig med demenssjukdom eller med fysiskt omvårdnadsbehov. Det vackra slottet med sin historiska charm är högt beläget, mjukt omringat av en fantastisk bokskog och med härlig utsikt ner mot Edsjön. Flygelbyggnaden är uppförd i ett plan och här är det lätt att komma ut och njuta av vår fina natur.

Måltider och aktiviteter

Maten är en viktig del av vår livskvalitet och vi anser att det ska vara en trevlig stund vid matbordet tillsammans med övriga gäster. Vi bjuder på hemlagade måltider. Dessa lagas på plats av våra erfarna kockar. Det är också viktigt med aktivitet och stimulans för att känna meningsfullhet. För detta ändamål finns vår Slottsvärdinna som arbetar enbart med aktiviteter och stimulans. Det sker både i grupp och enskilt.

Platser

Är du intresserad av att bo på Edsby Slott? Praktisk information om hur du söker plats på äldreboenden hittar du här på Vardaga.se.

Vill du veta mer om hur det är att bo hos oss?
Se våra filmer om hur livet är på våra boenden

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Edsby Slott

Fysisk miljö och faciliteter

Edsby Slott har varit ett demensboende i fyra decennier. Slottet renoverades 2015. Slottsflygeln är byggd 2008 och här bor du som har ett omvårdnadsbehov och/eller annan funktionsnedsättning. Gemensamma ytor med tillgång till kök finns i de båda husen. Kristallkronorna och den gammeldags möbleringen hjälper till att skapa en hemtrevlig atmosfär i slottet.

Slottsflygeln består av fyra avdelningar som alla har ett eget kök där man kan baka och laga enklare rätter. Varje avdelning har även ett eget vardagsrum och egen matsal.

Båda husen har uteplatser som används flitigt redan från tidig vår då det går att finna en hörna där man kan fånga vårsolens strålar. Här finns också vår egen kryddträdgård samt vår vackra slottspark runt husknuten.

Boendet har en egen skogsväg, en 50 meter lång träbana som leder in i skogen bredvid boendet. Med den kan alla boende vistas i naturen även om man är rullstolsburen eller använder gånghjälpmedel.

De egna lägenheterna är 15 -30 kvadratmeter och är utrustade med höj- och sänkbar säng samt ett eget badrum med dusch och toalett.

I flygeln är alla lägenheter belägna på markplan, vilket gör det mycket lätt att ta sig ut i naturen. Lägenheterna har stora fönster med utsikt mot slottsparken eller mot skogen. Det finns även ett trinettkök med två spisplattor, där du själv kan koka kaffe eller te. Det finns TV- och telefonuttag. På Edsby Slott ser alla rum olika ut.

Kommunikation och service

Lättast når du oss med bil, parkering finns tillgänglig utanför boendet utan kostnad. Pendeltåg till Upplands Väsby station. Buss 532 mot Runsa hållplats Runsavägen.

Vi samarbetar med fotvårdsterapeut, frisör, tandläkare och massör. De kommer till oss regelbundet och erbjuder sina tjänster mot faktura. Till närmaste butik/matvaror är det ca 1,5 km mot Upplands Väsby station.


Inredning är en viktig del av Våra äldreboenden

Hör Liselott berätta hur Vardaga inreder anpassat efter våra äldre


Anna-Karin berättar om flytten till ett Vardaga boende

Hur går det till att flytta in på ett äldreboende och vad får du när du bor hos oss?


Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Vi har återkommande aktiviteter i verksamheten som bingo, gymnastik, högläsning och utevistelse. Vår slottsvärdinna, som är aktivitetsansvarig, planerar tillsammans med de boende vilka aktiviteter som ska genomföras. Vi har också extern underhållning som kommer och sjunger och spelar för oss. Vi har samarbete med Eds Kyrka som har andakt varje månad. Några i personalen är utbildade i Taktil massage och utövar det som omvårdnadsåtgärd.

Då vi har underbar natur i anslutning till boendet är det mycket utevistelse, framförallt sommarhalvåret. Slottsvärdinnan ordnar med utflykter enligt önskemål från de boende.

Vi har också besök av Ung Omsorg. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta extra guldkant på tillvaron.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.


Se film här om aktivterna på våra äldreboenden


Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Vi har egna kockar som lagar maten i vårt tillagningskök. Maten lagas från grunden av fina råvaror. Det finns möjlighet som gäst att påverka matsedeln genom önskemål och att delta i måltidsråd.


Hör Vardagas måltidschef Ola berätta om maten på våra äldreboenden


Vård och omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagenger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Läs mer om den goda dagen


Medarbetare

På Edsby slott finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.


Såhär arbetar medarbetarna på Vardaga för att ge en personlig vård och omsorg


Karta och adressinformation

Besöksadress
Runsavägen 1
19491 Upplands Väsby

Edsby Slott på Youtube

ut ut Donec id, leo justo dictum libero