Är du intresserad av att bo hos oss?

Nu välkomnar vi till visning på plats eller digitalt (via Facetime
eller Whatsapp) av vårt fina boende . Säkert och enkelt.
Välkommen!

X

Är du intresserad av att bo hos oss?

Nu välkomnar vi till visning på plats eller digitalt (via Facetime
eller Whatsapp) av vårt fina boende . Säkert och enkelt.
Välkommen!
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
    Ange ett datum som passar. Vi kontaktar dig på telefon för att bestämma ett lämpligt klockslag.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka visning

Vardagas äldreboenden: Så arbetar vi mot covid-19


På Vardagas äldreboenden jobbar vi sedan slutet av februari hårt för att förebygga smittspridning och är extra observanta på symptom hos våra äldre. Samtidigt fortsätter vi att ge god omsorg med meningsfulla aktiviteter som anpassas efter rådande situation.

Förebyggande åtgärder
• Vi har tydliga rutiner och riktlinjer för hur vi hanterar olika situationer relaterade till coronaviruset/covid-19. Några exempel är åtgärder vid misstänkt smitta, när och vilken typ av skyddsutrustning som ska användas samt hur rengöring och desinfektion av ytor ska gå till.
• Sedan den 11 mars har vi besöksförbud på våra verksamheter, men vi hjälper gärna och ofta boende och närstående med kommunikation via exempelvis telefon, Skype eller Facetime.
• För att snabbt upptäcka smitta är våra medarbetare extra uppmärksamma på tecken hos våra boende som kan tyda på covid-19 enligt Folkhälsomyndighetens beskrivning. Vi mäter också vissa vitalparametrar, främst kroppstemperatur, mer frekvent än vanligt. Vid misstanke om smitta tar vi omedelbart kontakt med boendets läkarorganisation, där ansvarig läkare avgör om provtagning ska ske.
• Vi har förstärkt fokus på hygienrutiner och städning. Exempelvis desinficeras regelbundet ytor som många använder, såsom dörrhandtag och strömbrytare.
• Som alltid ska våra medarbetare stanna hemma när de känner sig sjuka.
• Vi samlas inte i större grupper på boendena.
• Vi serverar hellre våra boende mat i sina lägenheter än i den gemensamma matsalen.

När smitta bekräftats
Konstateras smitta, avgör läkare om den äldre som har drabbats ska vårdas på boendet eller på sjukhus. I båda fallen informerar vi omgående samtliga medarbetare, boende och närstående om att konstaterad smitta finns på boendet.
Om den drabbade äldre ska vårdas hos oss, tar vi hand om honom eller henne i den egna lägenheten där han/hon uteslutande ska vistas. Vi använder skyddsutrustning och har kontinuerlig kontakt med sjukvården. Vi uppdaterar fortlöpande närstående om utvecklingen.

Skyddsutrustning
Vi har tillgång till skyddsutrustning och använder både visir och munskydd vid omvårdnadsnära arbete av boende med bekräftad eller misstänkt smitta. På samtliga boenden gäller att våra medarbetare, under hela arbetspasset, ska använda visir eller munskydd som en extra skyddsåtgärd.

Medarbetare
Våra medarbetare arbetar hårt och gör fantastiska insatser för våra boende. Vi månar om deras hälsa och använder oss av de tester för covid-19 som vissa regioner tillhandahåller för personal på särskilda boenden.

Visa alla bilder

Norrgården

Johan Berndes väg 5-7, 192 72 Sollentuna Öppna vägbeskrivning

Entreprenader -
46
DLadda ner faktablad (PDF)

Äldreboende i Sollentuna

Norrgården är ett äldreboende med en hemlik miljö som ligger i Sollentuna kommun utanför Stockholm. Boendet ligger naturskönt vid Sollentuna kyrka i Norrviken. Här satsar vi stort på att du ska erbjudas de aktiviteter du önskar, både individuellt med din kontaktman och gemensamt med övriga på boendet som vill delta.

Norrgården har 46 lägenheter som är indelade i tre gruppboende för demenssjuka och två gruppboende med inriktning på omvårdnad.

Sedan en tid tillbaka arrangerar Norrgården ett spännande trädgårdsprojekt. Personalen och de boende är ute tillsammans och arbetar med trädgården utifrån de boendes önskemål och intresse. Oavsett årstid så hittar vi på olika aktiviteter och projekt i trädgården - såväl inomhus som utomhus.

På boendet bor en katt, kaniner, höns och undulater. Personalens egna hundar besöker också boendet till och från.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Norrgården

På Norrgården i Sollentuna är lägenheterna utrustade med höj- och sänkbar säng samt ett sängbord. I övrigt möblerar du ditt boende med dina egna möbler och personliga föremål, vilket sätter en hemtrevlig och individuell prägel på din vistelse hos oss.

Beläget på boendets bottenvåning finns ett gemensamhetsrum som vi kallar Trädgårdsrummet. I Trädgårdsrummet anordnas flera olika aktiviteter och arrangemang. Här finns möjlighet till samvaro med andra boende eller anhöriga.


Inredning är en viktig del av Våra äldreboenden

Hör Liselott berätta hur Vardaga inreder anpassat efter våra äldre


Anna-Karin berättar om flytten till ett Vardaga boende

Hur går det till att flytta in på ett äldreboende och vad får du när du bor hos oss?


Här erbjuder vi individuella och gemensamma aktiviteter utformade efter dina önskemål och intressen. Här finns äldrepedagoger som dels ansvarar för att planera, organisera och genomföra aktiviteter, men också för att inspirera övriga medarbetare.

Vi erbjuder aktiviteter gemensamt på avdelningarna och gemensamt för hela huset. Dessa aktiviteter finns med på avdelningarnas aktivitetsschema som upprättas utifrån de boendes intressen och önskemål. Varje vecka erbjuds du minst en timmes egentid med din kontaktman att tillbringa så som du önskar.

Forskning visar att personer med demenssjukdom som erbjuds lustfyllda aktiviteter tenderar att bli mindre orosbenägna. Ofta bidrar musik, dans eller kontakt med barn till glädje . Exempel på aktiviteter är: promenader, höglösning, lösa korsord, musikunderhållning, bollekar eller gruppgymnastik, filmvisning, bingo, sällskapsspel, allsång, café med hembakat bröd, pub med snacks och dryck, adventskaffe och middagar tillsammans med närstående, spela Youtube-klipp på begäran på storskärmen, uteaktiviteter som fika på altanen, utflykt och trädgårdsskötsel.


Se film här om aktivterna på våra äldreboenden


Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.


Hör Vardagas måltidschef Ola berätta om maten på våra äldreboenden


På Norrgården ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du är i behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål. Vi är också stolta över ha hög kontinuitet i personalgruppen. För oss är samverkan med närstående ett viktigt inslag.

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser till dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar, utifrån den samlade bilden, ditt stöd. När du flyttar in hos oss blir du tilldelad en kontaktman. Tillsammans upprättar ni en genomförandeplan som följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell utifrån dina behov.

Vi satsar stort på att erbjuda den bästa vården och omsorgen av personer med demenssjukdom.

Omsorg

Här får du hjälp med det du behöver. Det kan vara personlig hygien, matlagning, städ och tvätt. Personal finns tillgänglig på boendet dygnet runt.

Vård

Vi har ju sjuksköterska på plats alla dagar i vecka fram till kl 18:00. Övrig tid är sjuksköterska tillgänglig via mobila teamet. Läkare kommer till huset en gång per vecka. Kvälls-, natt- och helgtid finns tillgång till jourläkare.

Rehabilitering

Rehabteamet som består av arbetsterapeut och fysioterapeut erbjuder individuell rehabiliterings- och habiliteringsplanering.

Läs mer om den goda dagen


Vi har en verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef som arbetar halvtid. Legitimerad personal bestående av sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut. Omsorgsteam består av verksamhetskoordinator, undersköterskor och vårdbiträden. Vi har aktivitetscoach och måltidscoach. Läkare går rond en dag per vecka.

Personalen talar: Svenska, Arabiska, Bengali, Finska, Persiska, Ryska, Spanska


Såhär arbetar medarbetarna på Vardaga för att ge en personlig vård och omsorg


Karta och adressinformation

Besöksadress
Johan Berndes väg 5-7
192 72 Sollentuna

nec Aenean ut elementum pulvinar eget