Nyheter

Äldreboendet som kommer till skogen

De boende njuter av skogen

Glädjen var stor när de boende på Edsby slott i Upplands Väsby har fått möjlighet att vistas i skogen, även om man är rullstolsburen eller behöver använda rullator. En 50 meter lång träbana invigdes som leder ut i skogen där de boende kan vistas i skogen, känna dofterna, lugnet och höra fåglarna.

Det var en pampig invigning på Edsby slott i Upplands Väsby när den nya skogsvägen togs i bruk. Födelsedagsbarnet Margareta, som fyllde 84 år just den här dagen, klippte bandet så de boende kunde njuta av skogens dofter, lugn och höra fåglarna kvittra.

De boende njuter av skogen

Skogsvägen är en tillgänglig 50 meter lång träbana som leder in i skogen bredvid boendet och som gör att alla boende kan vistas i naturen även om man är rullstolsburen eller använder gånghjälpmedel. Flera av de boende uttryckte hur härligt och vackert det var när de tog med sig sina champagneglas och satte sig längst ut där det finns en yta som påminner om en liten dansbana och där man kan sitta ner.

Det var inte bara god dryck, smaskigt tilltugg och tal. Kungens hovtrumpetare Olle Hermansen var med och blåste fanfar då en stolt verksamhetschef Erika Leander hjälpte Margareta att klippa banden.