Nyheter

Vardaga Silverpark, vinnare av Årets Seniormåltid 2017 i White Guide

Kocken Karolina lagar mat tillsammans med en annan kvinna

Karoline Nordefors, kock på Vardaga Silverpark i Täby, har för tredje året i rad vunnit en White Guide-utmärkelse. Vid White Guide-galan i Göteborg på onsdagen tilldelades Vardaga Silverpark priset för årets Seniormåltid 2017. Hon kom också trea i kategorin Årets Äldrekock och Verksamhetschef Ximena Samuelsson, också Silverpark, kom trea i kategorin Årets boendechef. Stort grattis!!

Karoline vann White Guides pris som Årets seniorkock 2016, när hon arbetade i Danderyd. Hon har även fått priset för Årets seniormåltid 2015, så nu har hon lyckats med ett “hat trick” med pris tre år i rad.

Alla bitar på plats

”Här är alla bitar på plats: stämningen, smaken, näringen, det visuella, miljön och omsorgen. Och trots att arbetet redan är på topp jobbar både köks- och boendechefen ständigt mot ännu högre mål. Detta med kunskap, värme och engagemang”, skriver juryn i sin motivering.

– Jag trodde verkligen inte att jag skulle vinna igen. Jag blev jätteglad, en helt otrolig känsla som bubblor i hela kroppen. Det är ett fint kvitto på det arbete vi har gjort, hela teamet på Silverpark. Det innefattar hela processen från köket tills maten ligger på tallriken, säger Karoline Nordefors.

Karoline Nordefors började som kock på Vardaga Silverpark i Täby i februari i år. Hon är välkänd för sitt engagemang för bra mat på äldreboenden. De boende är minst sagt nöjda – enda klagomålet hittills är att de vill ha större portioner av allt det goda.

–  Det var spännande att börja på Silverpark och se hur min mat skulle tas emot. Det har fungerat bra, jag känner att jag hamnat rätt, säger Karoline. Hon är undersköterska i grunden och genom ett stort intresse för äldres mat blev hon så småningom kock.

Röd linje i matlagningen

–  Jag håller en röd linje i min matlagning och arbetar med få, men rena och tydliga smaker. Jag väljer svenskt kött och fågel, MSC-märkt fisk och så långt som möjligt miljömärkta råvaror. Gärna traditionellt, men med en twist, berättar hon.

Karoline Nordefors har även ökat andelen vegetariskt – av 14 veckomåltider är ca fyra helt vegetariska. Morotsbiffar med jordnötter blev en uppskattad kreativ nyhet. Silverpark har lyckligtvis inga nötallergiker.

Verksamhetschef Ximena Samuelsson bekräftar att de boende är mycket nöjda med maten på Silverpark. Hon är självklart glad för utmärkelserna.
–  Det är ett pris till alla oss på Silverpark, till vår fantastiska personal som gör ett otroligt fint jobb varje dag, säger Ximena.