Maten på Vardagas ädreboenden

På äldreboendet Vardaga Silverpark har man valt att satsa lite extra genom att anställa en egen kock. Kocken Karoline Nordefors och Silverpark fick utmärkelsen Årets Seniormåltid av White Guide 2018. Ur juryns motivering: ”Det som på andra boenden är en sensation, som gourmetmåltider för de gamla, egna höns och eget växthus, är självklarheter här. Årets Seniormåltid 2018 serveras av ett kök som ständigt strävar efter att överträffa sina egna och omgivningens skyhöga förväntningar!”

”Varje måndag så serverar vi en hotellfrukost här nere i lobbyn. På fredagar har vi en liten after work. Sedan avslutar vi veckan med att ha en trerättersmiddag. Dem dukar väldigt fint här på avdelningarna.

Här på Silverpark försöker vi ge våra gamla en meningsfull vardag. Så, ansvaret på oss är väldigt stort att kunna presentera maten på ett fint sätt. T.ex. Tallrikar med en röd rand, rött är bland den sista färgen man ser och det blir väldigt tydligt. Sedan fyller vi på tallrikarna med många olika färger. Toppar med örterna direkt från växthuset som ger en härlig doft och fräschör. Vi kan skapa maträtter som gör att man mår bättre också. T.ex. i köttbullarna vi serverar idag, så var det ungefär 25% bönor i smeten, men som ingen märker, utan bara smakar gott. Det bästa med mitt jobb är att se uppskattningen hos de gamla

Se film om Silverparks mat