Visa alla bilder
360 panorama

Villa Hertig Knut

Westerbergs gata 23, 302 26 Halmstad Öppna vägbeskrivning

Egen regi -
54
DLadda ner faktablad (PDF)

Äldreboende i Halmstad

Äldreboendet Villa Hertig Knut (tidigare Halmstad Plaza) passar dig som uppskattar och vill uppleva den halländska kulturen. Detta är boendets profil som märks i såväl aktiviteter och interiörer. Färgsättningen inomhus, inredningen och utsmyckningen har inspirerats av Halmstadsgruppen.

Boendet har ett gemensamhetsrum för aktivitet och samvaro. Villa Hertig Knut ligger centralt i Halmstad, med närhet till butiker, parker och museum.

Hemtrevlig atmosfär

Den trevliga atmosfären känns direkt när man kommer in i entrén där man möts av den vackra färgsättningen och en trevlig soffgrupp. Direkt till vänster finns den centrala samlingsplatsen för våra boende, anhöriga och personal. Där finns en stor och vacker fototapet av Erik Olsson.

Halmstadsgruppen

Den halländska kulturen står i centrum på Villa Hertig Knut exempelvis gällande aktiviteter, inredning och mat. På varje plan finns en fototapet av en konstnär ur Halmstadgruppen. Enheterna är färgsatta, inredda och utsmyckade med utgångspunkt från dessa fototapeter.

Till våren spirar det på vår gård

På baksidan av boendet planeras en egen gård och redan nu finns träd och plattsättning klart. Till våren kommer de boende som önskar kunna vara delaktiga i planeringen eller bara gå ut och njuta av miljön.

Hur gör man för att få bo på Villa Hertig Knut?

Om du är intresserad av att bo hos oss på Villa Hertig Knut, vänligen kontakta biståndshandläggaren i din kommun. Om du bor i Halmstad så kontaktar du hemvårdsförvaltningen i kommunen.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Hertig Knut

Villa Hertig Knut ligger två kvarter från biblioteket och ett stenkast ifrån centrum. Här finns 54 lägenheter, fördelat på tre våningsplan. Varje våningsplan har en färgsättning som inspirerats av Halmstadsgruppen där vi har bland annat fototapeter av konstnärer ur gruppen.

I huset finns sex enheter med nio lägenheter vardera. På markplan finns ett gemensamhetsrum, en samlingsplats för aktivitet och samvaro. Här finns också utgången till den gemensamma trädgården.

När man blir äldre uppskattar man ofta att få hjälp och stöd i det som tidigare varit enkelt och problemfritt. Som exempel kan nämnas att komma ut och njuta av omgivningen, vilket kan vara en liten sak som gör livet extra gott. På Villa Hertig Knut stöttar och hjälper vi dig att kunna göra detta och andra aktiviteter som bidrar till livsglädje och ger dig energi. Vi bygger på det friska hos dig och ser dina möjligheter.

Du erbjuds aktiviteter i grupp liksom enskilt. Boendet präglas av den halländska kulturen men utbudet av aktiviteter och evenemang utgår från de önskemål och erfarenheter du och övriga boende har.

Varje vecka har du minst en timmes egentid tillsammans med din kontaktman att tillbringa på det vis du önskar.

Exempel på andra aktiviteter är: handmassage, lösa korsord, högläsning, musikunderhållning, filmvisning, bingo och gruppgymnastik. De som vill erbjuds att delta i de vardagliga sysslorna så som att hjälpa till med dukning, skära upp sallad eller vika servetter.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

På Villa Hertig Knut ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den stöd och hjälp, du har behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål. Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp ser vi till dina friskfaktorer.

Kontaktman och genomförandeplan

Vi ser till dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar, utifrån den samlade bilden, ditt stöd. När du flyttar in hos oss blir du tilldelad en kontaktman. Tillsammans upprättar ni en genomförandeplan som följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell utifrån dina behov.

Vård

Vi har en sjuksköterska som är omvårdnadsansvarig som ansvarar för alla sjukvårdsinsatser. Sjuksköterska finns på plats vardagar under kontorstid. Läkare på plats efter behov. Övrig tid finns jourläkare och sjuksköterska tillgängliga.

Rehabilitering

Vi har tillgång till fysioterapeut och arbetsterapeut. Dessa ansvarar för rehabiliteringsinsatser.


Läs mer om den goda dagenVåra medarbetare är undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter (sjukgymnaster) med olika bakgrund och personligheter. Vi har en verksamhetschef samt en verksamhetskoordinator. På varje våningsplan finns en kvalitetscoach till och med den 1 september då funktionen gruppchef införs.

Vår omsorgspersonal är undersköterskor, men de som har en visstidsanställning kan vara vårdbiträden. Gemensamt är att alla är nyfikna på varje människa de möter, är innovativa och har ett stort engagemang.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Westerbergs gata 23
302 26 Halmstad

Aenean Praesent adipiscing ut consectetur luctus felis Phasellus non fringilla libero mattis