Är du intresserad av att bo hos oss?

Nu välkomnar vi till visning på plats eller digitalt (via Facetime
eller Whatsapp) av vårt fina boende . Säkert och enkelt.
Välkommen!

X

Är du intresserad av att bo hos oss?

Nu välkomnar vi till visning på plats eller digitalt (via Facetime
eller Whatsapp) av vårt fina boende . Säkert och enkelt.
Välkommen!
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
    Ange ett datum som passar. Vi kontaktar dig på telefon för att bestämma ett lämpligt klockslag.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka visning

Vardagas äldreboenden: Så arbetar vi mot covid-19


På Vardagas äldreboenden jobbar vi sedan slutet av februari hårt för att förebygga smittspridning och är extra observanta på symptom hos våra äldre. Samtidigt fortsätter vi att ge god omsorg med meningsfulla aktiviteter som anpassas efter rådande situation.

Förebyggande åtgärder
• Vi har tydliga rutiner och riktlinjer för hur vi hanterar olika situationer relaterade till coronaviruset/covid-19. Några exempel är åtgärder vid misstänkt smitta, när och vilken typ av skyddsutrustning som ska användas samt hur rengöring och desinfektion av ytor ska gå till.
• Sedan den 11 mars har vi besöksförbud på våra verksamheter, men vi hjälper gärna och ofta boende och närstående med kommunikation via exempelvis telefon, Skype eller Facetime.
• För att snabbt upptäcka smitta är våra medarbetare extra uppmärksamma på tecken hos våra boende som kan tyda på covid-19 enligt Folkhälsomyndighetens beskrivning. Vi mäter också vissa vitalparametrar, främst kroppstemperatur, mer frekvent än vanligt. Vid misstanke om smitta tar vi omedelbart kontakt med boendets läkarorganisation, där ansvarig läkare avgör om provtagning ska ske.
• Vi har förstärkt fokus på hygienrutiner och städning. Exempelvis desinficeras regelbundet ytor som många använder, såsom dörrhandtag och strömbrytare.
• Som alltid ska våra medarbetare stanna hemma när de känner sig sjuka.
• Vi samlas inte i större grupper på boendena.
• Vi serverar hellre våra boende mat i sina lägenheter än i den gemensamma matsalen.

När smitta bekräftats
Konstateras smitta, avgör läkare om den äldre som har drabbats ska vårdas på boendet eller på sjukhus. I båda fallen informerar vi omgående samtliga medarbetare, boende och närstående om att konstaterad smitta finns på boendet.
Om den drabbade äldre ska vårdas hos oss, tar vi hand om honom eller henne i den egna lägenheten där han/hon uteslutande ska vistas. Vi använder skyddsutrustning och har kontinuerlig kontakt med sjukvården. Vi uppdaterar fortlöpande närstående om utvecklingen.

Skyddsutrustning
Vi har tillgång till skyddsutrustning och använder både visir och munskydd vid omvårdnadsnära arbete av boende med bekräftad eller misstänkt smitta. På samtliga boenden gäller att våra medarbetare, under hela arbetspasset, ska använda visir eller munskydd som en extra skyddsåtgärd.

Medarbetare
Våra medarbetare arbetar hårt och gör fantastiska insatser för våra boende. Vi månar om deras hälsa och använder oss av de tester för covid-19 som vissa regioner tillhandahåller för personal på särskilda boenden.

Visa alla bilder
360 panorama

Villa Östergård

Portstråket 20-22, 433 38 Partille Öppna vägbeskrivning

Egen regi 6
54
DLadda ner faktablad (PDF)

Nybyggt äldreboende i Partille - inrymmer bl.a. tidigare Ljungkullens korttidsboende

Nu har vi slagit upp portarna till Villa Östergård - ett nytt modernt äldreboende mitt i Partille  Port med det mesta du behöver alldeles runt hörnet.

Vi erbjuder korttidsplatser och permanenta platser. Här finns bland annat den verksamhet som tidigare bedrevs på Ljungkullens korttidsboende. Musik är ett tema som genomsyrar verksamheten, både som pedagogiskt verktyg och för möten och umgänge.

Permanenta platser

Villa Östergård erbjuder särskilt boende för nio äldre i nya och moderna lägenheter. Vi vänder oss både till dig som känner av ålderns krämpor i kroppen (somatik) och till dig som lever med en demenssjukdom. Här står musik, social samvaro och utevistelse i fokus.

Korttidsboende

Villa Östergård erbjuder 45 korttidsplatser med inriktning mot funktionsnedsättning och förvärvade hjärnskador i vuxen ålder samt alla somatiska diagnoser. Vi erbjuder korttidsboende från 40 år. Vårt korttidsboende är ett alternativ när du behöver tillfällig omsorg och stöd efter till exempel en sjukhusvistelse, i väntan på ett permanent äldreboende eller som tillfällig avlastning. Vi tar emot akutplaceringar, även på helger och storhelger.

Vi arbetar med ett salutogent förhållningssätt där vardagsrehabilitering är en stor del av dagen. Vi har en hög medicinsk kompetens eftersom vi vänder oss till svårt sjuka med stort omvårdnadsbehov och kan också erbjuda palliativ vård i livets slutskede. Tillsammans med dig planerar vi vård och aktiviteter efter det mål som din vistelse grundar sig på samt din förmåga och dina behov.

Terapihunden Majken är till stor nytta och glädje för våra boende. Majken finns tillgänglig hos oss på Villa Östergård på remiss.

Vill du bo hos oss?

Vi har ramavtal med Göteborgs stad för korttidsplatser men välkomnar även boende från hela landet.

För att kunna få en permanent plats hos oss behöver du vara över 65 år och ha ett biståndsbeslut från din kommun eller stadsdel. Ta kontakt med en handläggare och be om information om hur du ansöker om en plats på ett äldreboende, du kan alltid berätta att du önskar bo på Villa Östergård.

Här på vardaga.se kan du också läsa mer om processen och hur det går till när du söker plats på äldreboenden.

Vill du veta mer om hur det är att bo hos oss?
Se våra filmer om hur livet är på våra boenden

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Östergård

Villa Östergård är en del av ett kvarter i Partille Port med livsmedelsbutik i bottenvåningen, buss utanför dörren och annan handel i markplan, såsom apotek, café och frisör. Här bor du i en helt ny, levande stadsdel mitt i stan, nära butiker, vård, träning, skog och sjöar, idrott och kultur. Eventcentret Partille Arena, Kulturum, Allum och Säveån är bara några av Partille Ports många goda grannar.

Modernt, enkelt och bekvämt

Lägenheterna hos oss har modern standard och är mellan 30 och 31 kvadratmeter. Väggarna är vitmålade och golvet har ekparkett som ger ditt hem en fin bas att utgå från i inredningen. Fönsterbänkarna är genomgående i natursten. Det är klinker på golv i badrum och givetvis är badrummen helkaklade och anpassade för boende med funktionsnedsättning. I badrummen finns också en egen kombimaskin för tvätt och tork. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Våra korttidslägenheter är fullt möblerade, här behöver du inte ta med några möbler.

Varje avdelning har ett trivsamt kök med matsal där du erbjuds att äta tillsammans med övriga boende, du har även tillgång till uteplats i anslutning till avdelningens matrum och kök.

Välkomnande entréer

Du kommer in via vår stora entré. Här är det högt i tak och den välkomnande, öppna känslan påminner om en hotellobby. Innanför öppnar sig den stora, gemensamma innergården upp med växthus, odlingslådor, boulebana, lekplats, gångstråk, grönområden och platser för umgänge.


Inredning är en viktig del av Våra äldreboenden

Hör Liselott berätta hur Vardaga inreder anpassat efter våra äldre


Anna-Karin berättar om flytten till ett Vardaga boende

Hur går det till att flytta in på ett äldreboende och vad får du när du bor hos oss?


Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

På Villa Östergård ska musik spela roll i vardagen, därför har många av de aktiviteter vi erbjuder en koppling till just musik. Vi spelar skivor till kaffet, gymnastik, målning, yoga, utflykter med mera. Vi har också ett nära samarbete med hundförare med utbildad social tjänstehund som arbetar hos oss, bland annat med aktiviteter.

Varje vecka erbjuds du också en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig och även delta i aktiviteter tillsammans med dig. Vi är måna om att berätta om vår vardag. Därför får både du som boende och dina närstående månadsbrev från oss där vi berättar om vad som händer på Villa Östergård.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.


Se film här om aktivterna på våra äldreboenden


Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.


Hör Vardagas måltidschef Ola berätta om maten på våra äldreboenden


Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen, ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Läs mer om den goda dagen


Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.


Såhär arbetar medarbetarna på Vardaga för att ge en personlig vård och omsorg


Karta och adressinformation

Besöksadress
Portstråket 20-22
433 38 Partille

Phasellus vel, sed felis facilisis odio nunc elit.