Hur går det till att flytta in på ett äldreboende?

Så här går det till när du ska flytta in på våra äldreboenden

När man flyttar till ett äldreboende, då har man med sig sina egna möbler. Vi tillhandahåller en höj- och sänkbar säng. Resten möblerar du själv. Köp ingenting nytt. Använd allt gammalt som du har hemma som du känner igen på både doft, färg och form så att du verkligen känner dig som hemma.

På flera av våra boenden så får du ta med dig ett husdjur. Hur det fungerar bestämmer vi när du flyttar in hos oss.

När du bor hos oss så betalar du hyra men det tillkommer även kostnader för vård och omsorg, och för mat. Det skiljer sig inget i pris att bo hos Vardaga än på ett kommunalt boende. Det som skiljer olika boenden åt, det är hyran. När det gäller hyran så har du rätt att söka bostadstillägg och det gör du hos Pensionsmyndigheten. När det gäller mat och omsorg så finns det ett maxtak. Det är din biståndshandläggare som kan svara på exakt vad det kommer att kosta att bo på ett äldreboende.

Alla dina dagar ska vara meningsfulla. Hur de blir meningsfulla, det bestämmer och väljer du. När du flyttar in hos oss så får du en kontaktman. Kontaktmannens uppgift är att se till dig lite extra, kan man säga. Hålla kontakt med dina närstående om du önskar. Hjälpa dig att framföra dina önskemål, vad du vill ha för aktiviteter. Städa ditt rum, hjälpa dig att duscha, tvätta dina kläder och annat du önskar. Det är även kontaktmannens uppgift att skriva din genomförandeplan och där står ju hur du vill ha det, dina behov och önskemål.

Dina behov och önskemål kan ju ändras under resans gång och då är det kontaktmannens uppgift att se till att planen revideras så att personalgruppen får reda på om du ändrar dig i någonting.

Vid behov så hjälper vi dig att boka tandläkare, fotvård eller annat som du önskar eller har behov av.

Dina närstående får komma när de vill på dygnet. De får gärna äta hos oss men det är bra om de säger till lite i förväg.