Nyheter

I helgen genomfördes Alzheimerloppet till stöd för forskning

Alzheimerloppet på Vardaga Sveagatan i Karlstad

Vardaga är stolt huvudsponsor av Alzheimerloppet som är ett motionslopp för att uppmärksamma demenssjukdom och för att samla bidrag till forskning om sjukdomen. I år var loppet digitalt och ca 100 personer med anknytning till 15 av Vardagas äldreboenden runt om i Sverige deltog.

Målgång på Vardaga Slottsovalen

Målgång på Vardaga Slottsovalen

Alzheimerloppet på Vardaga Gruvan i Karlstad

Vardaga Gruvan i Karlstad

Alzheimerloppet på Villa Ekeberg i Angered

Alzheimerloppet på Villa Ekeberg i Angered

Boende, medarbetare och närstående deltog i loppet den 8 juni och vädret var fantastiskt. Självklart deltog alla efter förmåga.
Efter loppet hade boendena ordnat med picknickkorgar så alla kunde njuta av lunch i sommarvädret.

Anmälningsavgiften gick oavkortat till Alzheimerfonden för forskning kring demenssjukdom. På flera boenden var det en personalaktivitet också.

På Vardagas boende Slottsovalen i Gustavsberg startade man med en aktivitet på fredagen. Medarbetare tog med de boende på ett eget litet lopp i det fina vädret. På lördagen genomfördes själva Alzheimerloppet för lediga medarbetare där boendet stod för deltagaravgiften, närstående och boende.
”Vi var sex medarbetare, åtta närstående och fyra boende som deltog. Vi träffades på gräset utanför Slottsovalen där jag ledde uppvärmningen. Sedan valde var och en om de ville springa eller gå ett lopp på ca 45 minuter”, berättar verksamhetschef Ulrika Arousell.
Slottsovalen går dagliga promenadrundor med de boende och deltagarna i loppet kunde välja mellan flera fina rundor att gå eller springa. De närstående tog själva hand om de boende som deltog, antingen gående eller i rullstol.
”Efter loppet samlades vi för nedvarvning. Så kom våra picknickkorgar med sallader som vi njöt av i solskenet. De närstående har gett mycket positiv feedback på arrangemanget, som de tyckte var trevligt och fint”, säger Ulrika Arousell.