Visa alla bilder
360 panorama

Villa Sarvträsk

Ornövägen 5, 132 32 Saltsjö-Boo Öppna vägbeskrivning

Egen regi -
36
DLadda ner faktablad (PDF)

Äldreboende i Saltsjö-Boo

I närheten av Orminge centrum i Saltsjö-Boo ligger populära Villa Sarvträsk. Här finns både omvårdnads- och demensboende, och totalt 36 platser.

Grönskande trädgård

På Villa Sarvträsk finns en härligt grönskande trädgård med uteplats. Byggnaden har tre stora gemensamma balkonger där de boende gärna äter om vädret tillåter.

Bara fem minuter bort finns restaurang, bibliotek, vårdcentral och bussar. Många grönområden som lämpar sig för promenader finns kring Villa Sarvträsk, alldeles i närheten ligger Myrsjön.

Demensvård

En god vård och omsorg om personer med demenssjukdom handlar om att se hela människan. Inom Vardaga är vi extra duktiga på demensproblematik och arbetar för att skapa en trygg vardag för de boende. Mediciner kan bromsa sjukdomen, men lika viktigt är att se människans kvarvarande förmågor, behov och vad som ger henne glädje, tillfredsställelse och välbefinnande.

Bemötandet har visat sig vara avgörande för vad den enskilda klarar av och hur han/hon upplever världen och sitt sammanhang. En person som drabbats av demenssjukdom har fortfarande känslomässiga behov och förmåga att känna glädje och det är avgörande att den som vårdar har förutsättningar för att se, förstå och möta varje individs behov.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Sarvträsk

De ljusa, fräscha och luftiga lägenheterna är på 35 kvadratmeter och har lättmöblerade ytor. Det går också mycket bra att vara samboende i lägenheten. Badrummet är stort och handikappvänligt samt utrustat med dusch och WC. Lägenheten är även utrustad med trinettkök och ett litet kylskåp.

Lokalerna är ändamålsenliga, det finns inga korridorer utan alla lägenheter ligger samlade runt enhetens gemensamma utrymmen, kök med matsal och vardagsrum. I anslutning till de gemensamma köksutrymmena finns en härligt grönskande trädgård med uteplats. Byggnaden har tre stora gemensamma balkonger där de boende gärna äter om vädret tillåter.

På Villa Sarvträsk försöker vi hitta aktiviteter som våra boende tycker om. Det kan vara boule, gymnastik, tipspromenader eller botanisering i vårt rullande bibliotek.

Personer från Boo församling besöker oss flera gånger i månaden och våra volontärer håller i högläsning varannan vecka. Det kommer också körer och barn på besök och underhåller med sång och musik.

På Villa Sarvträsk finns numera också en aktivitör som ingår i teamet med sjukgymnast och arbetsterapeut. Arbetet sker både i grupp och med enskilda omsorgstagare.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Ornövägen 5
132 32 Saltsjö-Boo

dapibus ante. massa efficitur. justo leo Praesent facilisis