Nyheter

100 procent nöjda boende på Villa Sarvträsk: Positiv kultur och rutinerade medarbetare

Tre ballonger som bildar talet hundra, framför ett par champagneflaskor

Ett av de sju Vardagaboenden som kan glädja sig åt 100 procent nöjda boende i Socialstyrelsens brukarundersökning i år, är Villa Sarvträsk i Saltsjö-Boo.

Boende på Vardagas äldreboenden blir allt nöjdare med den omsorg de får, visar undersökningen. Både bemötande, aktiviteter och mat får högre betyg än i fjol. Läs mer om resultatet här

En viktig fråga i undersökningen är Hur nöjd eller missnöjd är du sammantaget med ditt äldreboende? På den frågan har Villa Sarvträsk fått 100 procents nöjdhet i betyg från de boende.

Populärt och centralt boende

– Boendet byggdes 1995, känns hemtrevligt och har alltid varit populärt. Det ligger nära både centrum och ett naturområde med fina promenadstråk och sjön Sarvträsk. Många av medarbetarna har gångavstånd till jobbet, berättar verksamhetschef Maria Rosvall.

Men det finns förstås fler orsaker till att de boende är nöjda med Villa Sarvträsk. Trevliga aktiviteter och traditioner som sommar- och julfester, kräft- och surströmmingsskivor och utevistelse i det natursköna närområdet bidrar. Maria Rosvall vill också framhålla de duktiga medarbetarna och kulturen på boendet.

– Vi har en himla bra och positiv kultur, som vi byggt upp under åren. Vi är inte bara kollegor, utan också grannar och vänner, vi tar hand om varandra. Flertalet medarbetare har jobbat här i många år, känner varandra väl och har följts åt genom livet. Alla är glada här, det brukar de anhöriga märka när de kommer på besök, säger hon.

Tycker om jobbet

­– Medarbetarna tycker om sitt jobb. De vill vara undersköterskor, har valt yrket, vill ge omvårdnad och göra ett bra jobb för våra boende. De bidrar konstruktivt i förbättringsarbetet, där bland annat just brukarundersökningarna är ett viktigt verktyg. Erfarenhet och rutin gör att jobbet och det goda bemötandet sitter i ryggmärgen, gentemot både boende och anhöriga. Vi tar oss även tid att bygga relationer med anhöriga. De är mycket viktiga för helheten runt varje boende och ska alltid känna sig välkomna hos oss, avslutar Maria Rosvall.

Om Villa Sarvträsk

Läs mer om Villa Sarvträsk