Välkommen på semla hos oss

Tisdagen den 25 februari klockan 15–17.
Titta på våra lokaler och träffa våra medarbetare.

Välkommen på semla hos oss

Varmt välkommen att uppmärksamma fettisdagen med oss. Vi bjuder på semla och berättar gärna om vårt arbete för trivsel, trygghet och gemenskap på äldreboendet. Ta chansen att träffa oss och titta på våra lokaler. Närstående och vänner är också välkomna.


Datum och tid: Tisdagen den 25 februari klockan 15–17
Plats: Villa Dalénum, Agavägen 58, Lidingö


Anmäl dig här


Det går också bra att anmäla sig på telefon: 0200-81 02 01
OBS! Sista anmälningsdag 21 februari.


Läs mer om hur Vardaga behandlar dina personuppgifter.
Visa alla bilder
360 panorama

Villa Dalénum

Agavägen 58, 181 55 Lidingö Öppna vägbeskrivning

Egen regi -
65
DLadda ner faktablad (PDF)

Nybyggt äldreboende på Lidingö

I november 2018 öppnades ett nytt äldreboende på ”hälsans ö” -  Lidingö. Villa Dalénum (tidigare Dalénum Plaza) har plats för 65 personer över 65 år med biståndsbeslut. Boendets inriktning är mat, måltidsupplevelse, utevistelse och hälsa.

Det nya äldreboendet ligger på Lidingös södra strand i området Dalénum. Här har den gamla AGA-fabriken med Gustav Daléns historia blivit ett industrihistoriskt minnesmärke. Här blir nu en modern och levande stadsdel med attraktiva bostäder, kontor, butiker och restauranger.

Hälsa som tema

Vardagas omsorgsfilosofi bygger på det friska och vi ser möjligheterna. Det innebär att vi ser människan bakom ålderns siffra, sjukdom och ohälsa men tillgodoser självklart alla medicinska behov. Temat för boendet är mat, måltidsupplevelse, utevistelse och hälsa. Detta återspeglas bland annat i att vi lagar mat på avdelningarna, har tillgång till gym och en fin takterrass som gör det enkelt att komma ut året runt.

Hälsa står även i centrum och har påverkat boendets inredning, den dagliga verksamheten liksom aktivitetsutbud. Här erbjuds dagliga varierade aktiviteter, små som stora, året runt. Vi vet att fysisk aktivitet och utevistelse är bra för hälsan, likväl som god mat och trevligt umgänge. Därför är det en del av de boendes vardag.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Är du intresserad av att bo hos oss?

Kom och besök oss så bjuder vi på kaffe och visar våra fina lokaler.
Välkommen!

X

Är du intresserad av att bo hos oss?

Kom och besök oss så bjuder vi på kaffe och visar våra fina lokaler.
Välkommen!
Boka ett besök

Mer information om Villa Dalénum

Vi förverkligar morgondagens äldreomsorg redan i dag. Högst upp i den gamla AGA-fabrikens lokaler har det mycket attraktiva äldreboendet skapats. Vi har påverkat allt från fastighetsutformning till inredning, verksamhetsinriktning och dagliga aktiviteter. Allt för att du ska få det lilla extra på ålderns höst. Stora panoramafönster bidrar med ett fantastiskt ljusinsläpp.

Boendet har en egen terrass på det egna planet som fungerar som en plats där boende och anhöriga möts för att fira högtider, skapa gemensamma aktiviteter eller bjuda på underhållning - en guldkant i tillvaron. Från Dalénum Plaza finnas det hissar ned till de vackra promenadområdena i området. Här finns närhet till både hav och natur och goda kommunikationer.

Vårt fokus är på stimulans och aktivitet samt möjlighet till utevistelse. Ett sätt som främjar detta och som du som bor hos oss kan göra med din kontaktman eller en anhörig, är att cykla på vår side-by-side cykel. På så vis kan du uppleva de vackra omgivningarna genom en härlig aktivitet.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Agavägen 58
181 55 Lidingö

id et, dapibus Praesent consequat. dolor ipsum