Öppnar Q3 2020
Visa alla bilder

Villa Rosstorp

Rönninge Skolväg 24, 144 62 Rönninge Öppna vägbeskrivning

Egen regi 6
61
DLadda ner faktablad (PDF)

Äldreboende i Rönninge

Med vacker utsikt över sjön Flaten i Rönninge hittar du äldreboendet Villa Rosstorp i charmiga lokaler från 1903. För närvarande håller boendet stängt för renovering och modernisering.

Hösten 2020 slår vi upp portarna igen och hälsar dig som är äldre välkommen till en individuellt anpassad omsorg med omtanke, integritet och valfrihet. Vi vänder oss både till dig som lever med en demenssjukdom och till dig som känner av ålderns krämpor i kroppen.

Vi kommer även erbjuda korttidsplatser.

Läs mer om oss nedan.

 

 

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Rosstorp

Villa Rosstorp finns i charmiga byggnader från 1903. År 2019-2020 genomgår boendet en omfattande renovering och modernisering.

Hos oss finns en stor gård med utsikt över sjön Flaten, stor matsal/festsal, gym samt vardagsrum med matsal på respektive avdelning.

Boendet möbleras utifrån Vardagas boendekoncept. Det har fokus på nordisk design och kombinerar funktion och form till en boendemiljö som är anpassad för de boendes fysiska behov samtidigt som miljön är ombonad och hemtrevlig. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet.

Din egen lägenheter är cirka 30 kvadratmeter med trinettkök, hall, sovrum och badrum.

Närmiljön

Boendet ligger i ett lummigt villaområde i Rönninge. På promenadavstånd finns närservice och pendeltågsstation i Rönninge centrum.

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

Vi tar gärna promenader i omgivningarna, eller gör en utflykt.

Vi har också besök av Ung Omsorg. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta extra guldkant på tillvaron.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat tillhör livets höjdpunkter. På Villa Rosstorp lagar vi mat på plats. Menyerna anpassas för äldres behov och serveras i en lugn och harmonisk miljö. Våra måltider ska vara trevliga stunder att se fram emot!

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.


Läs mer om den goda dagenPå Villa Rosstorp kommer det att finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Rönninge Skolväg 24
144 62 Rönninge

elementum dolor dapibus ut et, felis in libero pulvinar