I lördags var det loppis på äldreboendet Villa Rosstorp i Rönninge strax söder om Stockholm. Närmare 700 personer kom och fyndade porslin, vaser, möbler och andra inventarier i de anrika lokalerna. I höst öppnar boendet igen i Vardagas regi. 

När loppmarknaden slog upp portarna kl 10 på lördagen ringlade kön redan 150 meter lång. Totalt kom knappt 700 personer under dagen och handlade för 43 299 kronor.

Pengarna går oavkortat till stiftelsen Alzheimerfonden som samlar in medel till forskningen om demenssjukdomar, berättar Anna-Karin Ehdwall, marknadssamordnare på Vardaga som från hösten kommer att driva boendet.

– Det var långt över våra förväntningar, jätteroligt att kunna bidra till Alzheimerfonden. Dessutom donerar vi en originalmålning av konstnären Bengt Rune Nordström som hängt på boendet. Den ska Alzheimerfonden auktionera ut, säger Anna-Karin.

Under våren pågår en omfattande renovering och modernisering av Villa Rosstorp som ligger vackert vid sjön Flaten och länge fungerat som äldreboende. I höst öppnar det traditionsrika boendet igen, nu i Vardagas regi. Läs mer om Villa Rosstorp här

Praesent id pulvinar at felis quis, justo dapibus