Är du intresserad av att bo hos oss?

Kom och besök oss så bjuder vi på kaffe och visar våra fina lokaler.
Välkommen!

X

Är du intresserad av att bo hos oss?

Kom och besök oss så bjuder vi på kaffe och visar våra fina lokaler.
Välkommen!
Boka ett besök
Visa alla bilder

Furan

Furuvägen 93-95, 187 64 Täby Öppna vägbeskrivning

Egen regi 4
Ja 32
DLadda ner faktablad (PDF)

Hemtrevligt och naturnära boende för äldre personer med demenssjukdom

Furan är ett hemtrevligt boende i norra Gribbylund, Täby, för äldre personer med demenssjukdom. Vi erbjuder en individuellt anpassad omsorg med hjärta, integritet och valfrihet. Stort fokus läggs på individuella aktiviteter för våra boende. Furan ligger naturnära med skogen inpå knuten. Där kan vi ibland se både älg, rådjur och räv.

Demensakademin

Furan är certifierat enligt Demensakademin, ett koncept för personcentrerad vård och omsorg vid demenssjukdom som bland annat innehåller utbildning och vägledning för medarbetare samt stöd till närstående.

Platser

Är du intresserad av att bo hos oss på Furan? Praktisk information om hur du söker plats på äldreboenden hittar du här på Vardaga.se.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Furan

Fysisk miljö och faciliteter

Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplats och balkonger. På Furan är det lätt att komma ut och promenera runt huset. På sommaren har vi alltid dörren öppen så alla som kan och vill kan gå ut när de vill.

Din egen lägenhet är från 30 till 45 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp samt garderob eller klädkammare. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

Furan ligger i ett trivsamt bostadsområde i norra Gribbylund, Täby med närheten till naturen. Det finns bussar i närheten. Bilparkering finns i anslutning till boendet. Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård och liknande när du behöver det.

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. Gruppaktiviteter presenteras genom anslag på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel och gymnastik.

Vi har också besök av Ung Omsorg. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta extra guldkant på tillvaron.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid. Furan bjuder varje år in närstående och boende till olika tillställningar då vi dukar upp god mat och umgås tillsammans.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagenger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.


Läs mer om den goda dagenPå Furan finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Furuvägen 93-95
187 64 Täby

sem, libero. id accumsan ut nunc Phasellus