Vaccineringar är genomförda mot covid-19 och nya boende erbjuds vaccin


På Vardagas drygt 100 äldreboenden och på våra hemtjänstenheter har alla boende och medarbetare erbjudits vaccin. Vi följer fortfarande de nationella och lokala råden gällande skyddsutrustning och rutiner noga.

Alla nya medarbetare och boende som flyttar in erbjuds vaccin, men när vaccinering kan ske hanterar respektive region i landet.

Närstående och besök

Det går utmärkt att besöka våra omsorgstagare. Däremot följer vi fortfarande skyddsåtgärderna för att begränsa smittspridning. Det kan skilja sig mellan boenden hur rutinerna ser ut, så kontakta ditt boende för mer information.

Om du av någon anledning inte kan besöka en boende så hjälper vi till med kontakt via telefon, FaceTime, Skype eller andra digitala kommunikationssätt.

Välkommen till oss!
Öppnar Datum ej fastställt
Visa alla bilder

Villa Höjden

Sjupundsgatan 2, 41484 Göteborg Öppna vägbeskrivning

Egen regi -
90
DLadda ner faktablad (PDF)

Nytt äldreboende i Göteborg

Under 2022 öppnar Vardaga Villa Höjden- ett äldreboende där samvaro och möten får stor vikt, inomhus och utomhus.

Boendet kommer att ha ett stort rum för möten mellan boende och medarbetare, för möten mellan äldre, men även för möten mellan generationer - vi välkomnar såväl närstående till de boende som unga människor i det nya kvarter som växer fram omkring boendet. På Villa Höjden kommer det även att finnas en stor härlig terrass.

Vi anstränger oss hårt för att skapa en bra utemiljö för de som kommer att bo och arbeta på Villa Höjden. Fokus ligger på funktion, forskning och form. Utemiljön ska vara en del av boendet och komplettera innemiljön. Den ska vara stimulerande, händelserik och restorativ, locka till samvaro, men även ge lugn och ro.

Här kommer du som boende att få:

  • Omsorg utifrån just dina behov och förutsättningar.
  • Måltider som bidrar med en stund av glädje, samvaro och gemenskap.
  • Ett utbud av aktiviteter och utevistelser som är så stort att du varje dag känner att det finns något som passar dig.
  • Använda modern teknik som ger dig ökad självständighet och trygghet. Självklart får du tillgång till surfplatta och musiktjänster.
  • Vi skapar möjlighet till liv och rörelse i vårt stora rum för social samvaro där du umgås med anhöriga eller andra boende. På vår vackra terrass kan du njuta av en stund bland växter. Dessa platser är till för dig som bor här, men även för dina anhöriga.

Villa Höjden blir en arbetsplats för sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeut/aktivitetsansvarig.

Det ska vara bemannat dygnet runt för att de boende ska få en så trygg och säker omvårdnad som möjligt utifrån behov och önskemål.

Intresserad av en plats?

För att kunna ställa sig i kö för en plats på äldreboendet krävs att du är 65 år eller äldre och har ett beviljat biståndsbeslut för särskilt boende.

För att ansöka om plats kontakta din hemkommun. Om du bor i Göteborg kan du läsa mer här.

Vill du veta mer om hur det är att bo hos oss?
Se våra filmer om hur livet är på våra boenden

Stäng
Visa hela beskrivningen

Karta och adressinformation

Besöksadress
Sjupundsgatan 2
41484 Göteborg

eleifend Nullam facilisis nunc mattis sem, vulputate, consectetur Curabitur ut