Öppnar Q4, 2020

Villa Höjden

Göteborg Öppna vägbeskrivning

Egen regi -
90
DLadda ner faktablad (PDF)

Nytt äldreboende i Göteborg

Årsskiftet 2020/2021 öppnar Vardaga Villa Höjden- ett äldreboende där samvaro och möten får stor vikt, inomhus och utomhus.

Boendet kommer att ha ett stort rum för möten mellan boende och medarbetare, för möten mellan äldre, men även för möten mellan generationer - vi välkomnar såväl närstående till de boende som unga människor i det nya kvarter som växer fram omkring boendet. På Villa Höjden kommer det även att finnas en stor härlig terrass.

Vi anstränger oss hårt för att skapa en bra utemiljö för de som kommer att bo och arbeta på Villa Höjden. Fokus ligger på funktion, forskning och form. Utemiljön ska vara en del av boendet och komplettera innemiljön. Den ska vara stimulerande, händelserik och restorativ, locka till samvaro, men även ge lugn och ro.

Villa Höjden beräknas kunna hälsa de första äldre välkomna årsskiftet 2021. I huset kommer nio stödlägenheter för ungdomar att inrymmas. Även dessa kommer att drivas av oss. I fastigheten kommer även butik och gym att finnas.

Här kommer du som boende att få:

  • Omsorg utifrån just dina behov och förutsättningar.
  • Måltider som bidrar med en stund av glädje, samvaro och gemenskap.
  • Ett utbud av aktiviteter och utevistelser som är så stort att du varje dag känner att det finns något som passar dig.
  • Använda modern teknik som ger dig ökad självständighet och trygghet. Självklart får du tillgång till surfplatta och musiktjänster.
  • Vi skapar möjlighet till liv och rörelse i vårt stora rum för social samvaro där du umgås med anhöriga eller andra boende. På vår vackra terrass kan du njuta av en stund bland växter. Dessa platser är till för dig som bor här, men även för dina anhöriga.

Villa Höjden blir en arbetsplats för sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeut/aktivitetsansvarig.

Det ska vara bemannat dygnet runt för att de boende ska få en så trygg och säker omvårdnad som möjligt utifrån behov och önskemål.

Intresserad av att boka en plats?

För att kunna ställa sig i kö för en plats på äldreboendet krävs att du är 65 år eller äldre och har ett beviljat biståndsbeslut för särskilt boende.

För att ansöka om plats kontakta din hemkommun. Om du bor i Göteborg kan du läsa mer här.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Karta och adressinformation

Besöksadress

Göteborg

libero vulputate, Nullam massa ipsum tristique ipsum commodo diam elementum ut