Villa Höjden

Permanenta platser, Äldreboende demens, Äldreboende omvårdnad
Göteborg, Västra götaland
1 av 10 bilder

Om verksamheten

Villa Höjden är ett nybyggt och modernt äldreboende som stod klart i början av 2022 och som är en del av det nya bostadsområdet Ekebäckshöjd.
Boendet har närhet till såväl Slottsskogen som stadsdelen Majorna.
Verksamheten vänder sig både till personer med somatisk (kroppslig) sjukdom och till personer med demenssjukdom.
Här kommer du som boende att få:
  • Omsorg utifrån just dina behov och förutsättningar.
  • Måltider som bidrar med en stund av glädje, samvaro och gemenskap.
  • Ett utbud av aktiviteter och utevistelser som är så stort att du varje dag känner att det finns något som passar dig.
  • Använda modern teknik som ger dig ökad självständighet och trygghet. Självklart får du tillgång till surfplatta och musiktjänster.
  • Vi skapar möjlighet till liv och rörelse i vårt stora rum för social samvaro där du umgås med anhöriga eller andra boende. På vår vackra terrass kan du njuta av en stund bland växter. Dessa platser är till för dig som bor här, men även för dina anhöriga.
Villa Höjden är arbetsplats för sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeut/aktivitetsansvarig. Det är bemannat dygnet runt för att de boende ska få en så trygg och säker omvårdnad som möjligt utifrån behov och önskemål.

Platser

Är du intresserad av att bo på Villa Höjden? Praktisk information om hur du söker plats på äldreboenden hittar du här på Vardaga.se.

Vill du veta mer om hur det är att bo hos oss?

Läs mer om vårt äldreomsorg och vårt koncept Den goda dagen.

 

Om boendet

Boendet har fem våningar och det finns 90 trivsamma, rymliga och ljusa lägenheter som även möjliggör för parboende. Gemensamhetsutrymmena

är inredda enligt Vardagas prisbelönta boendekoncept.

På varje våningsplan finns 18 lägenheter fördelade på två enheter samt gemensamt kök och balkong. Överst i huset finns en festvåning med direktanslutning till en fantastisk terrass med underbar utsikt. Det finns även en terrass på entréplan samt ett sparum, för fot- och hårvård. I huset finns även en Ica -butik.

Om lägenheterna

Lägenheterna är cirka 30 kvadratmeter och utrustade med trinettkök med kylskåp och garderob, samt tvättmaskin. Badrum och dusch är anpassade för funktionsnedsatta att röra sig fritt. Trygghets- och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med egna möbler och saker.

Närmiljö

Villa Höjden är en del av det nya bostadsområdet Ekebäckshöjd. Här finns en stadskänsla med levande gatuplan och goda kommunikationer. Det är nära till såväl Slottsskogen som stadsdelen Majorna med butiker och restauranger.

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Villa Höjden