Visa alla bilder
360 panorama

Villa Salabacke

Svärdsliljegatan 5, 754 44 Uppsala Öppna vägbeskrivning

Egen regi -
72
DLadda ner faktablad (PDF)

Hösten 2017 öppnades det nya äldre- och demensboendet Villa Salabacke (tidigare Salabacke Plaza) i Uppsala med 72 lägenheter.

På Villa Salabacke finns ett större gemensamhetsutrymme där  vi träffas för att umgås. Det kan handla om aktiviteter såsom träning eller målning, eller så firar vi högtider eller dricker eftermiddagskaffe samtidigt som vi spelar bingo. På Villa Salabacke finns även två takterrasser som vi använder för att stimulera alla sinnen hos de boende.

Specialistkompetens inom demensvård

Demens förändrar livet och ofta behöver man mer hjälp för att klara av vardagen. Men trots sjukdom finns alltid källor till glädje och nyfikenhet - och det lägger vi stor vikt vid.

När du flyttar till Villa Salabacke får du en kontaktperson som ser till just dina behov och önskemål. Tillsammans tar ni fram en individuell plan med mål som bygger på vad just du önskar och behöver. Planen följs upp och revideras regelbundet.

Flera av Villa Salabackes medarbetare är så kallade Silviasystrar, vilket innebär att man har en specialiserad utbildning inom demensvård. På Salabacke finns även en Silviafysioterapeut.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Salabacke

Äldreboendet med 72 lägenheter, där varje lägenhet är på 31 kvadratmeter med säng, wifi och pentry.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Flera av boendets medarbetare är utbildade Silviasystrar vilket innebär att de har en specialiserad utbildning inom demensvård. Även vår fysioterapeut är vidareutbildad inom detta. I övrigt har vi flera demenscoacher som ser till kvaliteten i vårt arbete med de demenssjuka och måltidscoacher som arbetar med att skapa en bra måltidsmiljö för våra boende. En aktivitetscoach är också ansvarig för sociala och kulturella aktiviteter på boendet och arbetar för att de boende ska uppleva en meningsfull vardag hos oss.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Svärdsliljegatan 5
754 44 Uppsala

elit. id et, diam dictum Praesent