Visa alla bilder

Villa Råsunda

Solnavägen 102A , 169 51 Solna Öppna vägbeskrivning

Egen regi 8
62
DLadda ner faktablad (PDF)

Mitt i hjärtat av Solna ligger vårt boende för dig över 65 år. På fyra våningar och åtta enheter finns 48 ljusa och moderna lägenheter samt 14 korttidsplatser för personer från 55 år.

Psykisk funktionsnedsättning

Vår personal har särskild kompetens kring psykiska funktionsnedsättningar. Vi arbetar med fokus på frihet, ansvar, och inflytande hos den enskilde. Vi utformar stöd och aktiviteter efter varje individs önskemål och förutsättningar.

Korttidsboende

Vi erbjuder korttidsboende från 55 år. Vårt korttidsboende är ett alternativ när du behöver tillfällig omsorg och stöd efter till exempel en sjukhusvistelse, i väntan på ett permanent äldreboende eller som tillfällig avlastning.

Vill du bo hos oss?

För att kunna flytta till oss krävs ett biståndsbeslut från din kommun eller stadsdel. Det är handläggaren som tar hand om ditt ärende och gör en utredning tillsammans med dig. Därefter tas ett beslut om ditt behov av

stöd. Du kan alltid berätta att du vill bo på hos oss på Villa Råsunda. Här läser du mer om hur man söker äldreomsorg.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Råsunda

I de moderna lägenheterna finns köksdel med kylskåp, tv, säng, medicinskåp och värdeskåp. Hela fastigheten är handikappanpassad. I anslutning

till lägenheterna finns allrum och gemensamt kök som inbjuder till samvaro. Här finns plats för större sällskap och aktiviteter, och från terrassen har man en magnifik utsikt över Solna.

I samråd med boende tar vi fram aktiviteter som gör att alla blir delaktiga. Vi knyter kontakter med organisationer, föreningar och studiecirklar för att möta

de boendes önskemål. Vår målsättning är att bidra till god hälsa och välmående för varje enskild individ.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Solnavägen 102A
169 51 Solna

ut vulputate, id mi, sit commodo tristique accumsan