Nyheter

Nya platser för psykogeriatrik på Villa Råsunda

Takterrass med utemöbler på Villa Råsunda

I hjärtat av Solna ligger Vardagas äldreboende Villa Råsunda. Det är ett profilboende inom psykogeriatrik. Nyligen öppnades ytterligare nya platser på boendet, som nu erbjuder 70 permanenta omsorgsplatser och två korttidsplatser för personer från 50 år och uppåt.

˗ Alla som bor hos oss har någon form av psykisk ohälsa. Det kan handla om många olika diagnoser, exempelvis schizofreni eller bipolär sjukdom. Några har aldrig fått någon diagnos, men levt ett liv med psykiska problem och/eller funktionsnedsättning. En del har bott hemma, andra kommer från olika typer av grupp- eller psykiatriboenden, bland annat inom vår systerorganisation Nytida. Gemensamt är att de med stigande ålder inte längre fungerar i sin tidigare miljö och nu behöver ökade omsorgsinsatser, säger Pia Hattara Eriksson, verksamhetschef vid Villa Råsunda.

Särskilda krav på äldreomsorgen när personer med psykisk ohälsa blir äldre

Det är mycket som händer när personer med psykisk ohälsa blir äldre, vilket ställer särskilda krav på äldreomsorgen. Varje individ är unik med olika önskemål och behov. Det är fokus i all Vardagas vård och omsorg för personer med behov av psykogeriatrisk äldreomsorg.

˗ Vårt fokus är att utifrån varje persons speciella behov och önskemål forma deras dag så att de kan må så bra som möjligt. Medarbetarna har erfarenhet av och särskilt intresse för psykogeriatrisk omsorg. De är flexibla och lyhörda och gör verkligen allt för våra boende. Stödet kan se väldigt olika ut och vi skräddarsyr insatserna så att varje person ska kunna känna sig trygg i en meningsfull tillvaro, säger Pia Hattara Eriksson.

Här hittar du alla Vardagas boende för psykogeriatrik