Visa alla bilder
360 panorama

Äldreboende i Haninge

Vallagränd 2, 136 39 Handen Öppna vägbeskrivning

Egen regi 6
54
DLadda ner faktablad (PDF)

Villa Baldersro (tidigare Baldersro Plaza) är ett äldreboende byggt 2013 med 54 lägenheter. Här skapar vi en trivsam tillvaro med aktiviteter för kropp och sinne. Vår personal har mångkulturell bakgrund och en av våra enheter har finsk inriktning.

Vi arbetar med aktiviteter som gör gott för både kropp och sinne. Exempelvis spelar vi boule och bingo, har sittgymnastik, frågespel och sångstund. Vi utgår ifrån de boendes önskemål och uppdaterar aktivitetsutbudet utifrån efterfrågan. Varje år har vi en uppskattad julmarknad för boende och anhöriga.

Finsk inriktning

En av våra sex enheter har finsk inriktning. Personalen på denna enhet är tvåspråkig,  alla medarbetare talar både svenska och finska. Varje jul har vi finskt julbord som vi njuter av tillsammans.

Gemenskap

Verksamheten är uppbyggd runt ett gemensamhetsrum där boende, personal och anhöriga möts från alla våra enheter. Här är en trivsam miljö för både skratt och personliga samtal. I gemensamhetsrummet har vi aktiviteter, sociala möten eller sitter enskilt i lugn och ro. Hos oss finns wifi.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Baldersro

Egen lägenhet på mindre enhet

Våra lägenheter på Villa Baldersro är 32 kvadratmeter och inredda med TV, sängbord och säng med specialanpassad femzons madrass. Varje lägenhet har egen toalett med dusch och WC, pentry och utrymme för egna möbler.

Lägenheterna på korttidsavdelningen är möblerade med ljusa, specialbeställda möbler.

De 54 lägenheterna är fördelade på sex mindre enheter. Varje enhet är utformad med gemensamhetsutrymmen och kök i en öppen och inbjudande planlösning.

Rum för social samvaro

På Villa Baldersro har vi ett stort gemensamt allrum för alla enheter. Här träffas de boende och umgås med varandra, med sina anhöriga eller bara sitter i den trivsamma miljön och vilar.

Allrummet är inrett med sköna sittplatser i grupper och har bland annat öppen spis för extra trevnad. Här har vi regelbundet filmvisning och andra gemensamma aktiviteter. Självklart finns det alltid kaffe och te för den som så önskar.

Aktiviteterna på Villa Baldersro utgår från dig som bor här och dina medboendes vanor och intressen. Du har en egen kontaktman som ger stöd och hjälp i vardagen. Denna tid använder du som du själv önskar.

Kontaktman och levnadsberättelse

Kontaktmannaskapet och levnadsberättelsen är viktiga verktyg för att skapa individuella aktiviteter, som exempelvis att titta i dina fotoalbum och prata om minnen från förr. Genom att planera individuella aktiviteter utifrån varje persons önskemål, förväntningar och drömmar vill vi stödja dig och bidra till en meningsfull vardag.

Gemensamma aktiviteter

Vi erbjuder även gemensamma aktiviteter för alla som önskar delta. Även här utgår aktiviteterna från de boendes intressen och önskemål. Vi har en aktivitetscoach, som ansvarar för aktiviteterna, i tjänst alla vardagar.

Aktiviteter vid demens

Det är viktigt att personer med demenssjukdom fortsätter vara aktiva och att de får stöd i att klara vardagliga sysslor så länge som möjligt. För personer med demens är glädje och välbefinnande i aktiviteterna extra viktigt för att motverka oro. Vad som ger glädje är individuellt, det är dock vanligt att musik och dans uppskattas.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

På Villa Baldersro ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du är i behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål.

Levnadsberättelse och genomförandeplan

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp, ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar utifrån den samlade bilden ditt stöd. Informationen dokumenteras i din levnadsberättelse och genomförandeplan som upprättas tillsammans med din kontaktman. Genomförandeplanen följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell med dina behov.

Omsorg

I omvårdnaden ingår mat, tvätt, städning, hjälp med personlig hygien. Personal finns tillgängliga dygnet runt.

Vård

Sjuksköterska finns på plats dagtid. Läkare rondar på verksamheten en dag i veckan. Kvälls-, natt- och helgtid finns tillgång till joursjuksköterska och jourläkare.

Rehabperosnal

Vi har arbetsterapeut på heltid och fysioterapeut (sjukgymnast) på halvtid. En av dem är alltid på plats på vardagar.


Läs mer om den goda dagenPå Villa Baldersro finns en verksamhetschef. Legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal bestående av sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut. Omsorgsteam består av undersköterskor och vårdbiträden. Vi har en aktivitetscoach och måltidscoach.

Multikulturell personalgrupp

Förutom svenska och finska har vi en mångkulturell arbetsgrupp. Hos oss finns medarbetare som talar holländska, jugoslaviska, persiska, serbiska, somaliska, spanska, thailändska och turkiska.

På Villa Baldersro finns det alltid en sjuksköterska i tjänst, dygnet runt. Nattetid tillhör sjuksköterskan ett mobilt team. En dag i veckan har vi läkare på plats. Läkaren finns även tillgänglig på telefon vid behov.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Vallagränd 2
136 39 Handen

vel, consectetur Sed libero in neque. risus.