Vardaga Räknestickan

Hemtjänst, Servicehus
Linköping, Östergötland

Om verksamheten

Vi visar vägen till ett enklare liv och vår önskan är att göra vardagen lite lättare och mer innehållsrik för dig som behöver hemtjänst. Räknestickan trygghetsboende och hemtjänst i Linköping drivs på entreprenad med Linköpings kommun som uppdragsgivare. För mer information om Linköpings kommun se www.linkoping.se.

Om oss

Vi har lång erfarenhet av hemtjänst. Förutom hemtjänstinsatser har vi 35 trygghetsbostäder. Vi finns i stadsdelen Ekholmen i Linköping. Våra lokaler finns på Ekholmsvägen 100. Där har du också tillgång till matservering och aktiviteter. Din lägenhet är ca 65 kvadratmeter och utrustad med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare. Du möblerar fritt din lägenhet med dina egna möbler och saker.

Vad kan vi göra för dig

Baserat på ditt beviljade biståndsbeslut kan vi bland annat erbjuda dig:

  • städning
  • tvätt/klädvård
  • inköp
  • post och bankärenden
  • leverans av matlåda
  • promenader/ledsagning
  • personlig omvårdnad

Vår omsorg - Den goda dagen

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar lunch i vår matsal alla dagar på året. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder på något extra till maten.

 

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds gemensamma aktiviteter, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Visa hela beskrivningen