Ullstämma

Hemtjänst, Servicehus
Linköping, Östergötland

Om verksamheten

Med vår långa erfarenhet av hemtjänst visar vi vägen till ett enklare liv. Vår önskan är att göra vardagen lite lättare och mer innehållsrik för dig som behöver hemtjänst. Ullstämma trygghetsboende och hemtjänst i Linköping drivs på entreprenad med Linköpings kommun som uppdragsgivare. För mer information om Linköpings kommun se www.linkoping.se.

Vad kan vi göra för dig

Baserat på ditt beviljade biståndsbeslut kan vi bland annat erbjuda dig:

  • städning
  • tvätt/klädvård
  • inköp
  • post och bankärenden
  • leverans av matlåda
  • promenader/ledsagning
  • personlig omvårdnad

Platser

Är du intresserad av att bo på Ullstämma? Praktisk information om hur du söker plats på äldreboenden hittar du här på Vardaga.se.

Vill du veta mer om hur det är att bo hos oss?

Läs mer om vår äldreomsorg och vårt koncept Den goda dagen.

Om boendet

Förutom hemtjänstinsatser har vi 26 trygghetsbostäder i stadsdelen Ullstämma i Linköping. Våra lokaler finns på Stenåldersvägen 8. Där har du också tillgång till matservering och aktiviteter. Din lägenhet är 60-65 kvadratmeter och utrustad med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torkskåp/torktumlare. Du möblerar fritt din lägenhet med dina egna möbler och saker.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av vår verksamhet. Du erbjuds gemensamma aktiviteter, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på trygghetsboendet och på verksamhetens hemsida. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Mat och dryck

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar lunch i vår matsal alla dagar på året. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder på något extra till maten.

Vård och omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen, ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Kvalitet

Vardaga har ett uppdrag att vara en kvalitetsaktör. Genom att hela tiden utveckla och förbättra oss skapar vi förutsättningar för att erbjuda bästa möjliga insatser. Vårt arbete utgår från evidensbaserad praktik, det vill säga en kombination av bästa tillgängliga kunskap, dina önskemål och förutsättningar liksom en hög grad av professionalitet.

Vi har gjort stora satsningar för att höja den grundläggande kunskapsnivån. Syftet är att ge dig den bästa omsorgen och servicen.

Satsningen innebär att alla medarbetare ska gå en utbildning som ger dem verktyg och kunskap för att kunna ge dig den bästa omsorgen och servicen utifrån dina behov och förutsättningar. Utbildningen fokuserar bland annat på hur vi utgår från det friska hos dig och personcentrerat liksom rehabiliterande och motiverande.

Visa hela beskrivningen