Vardaga Johannelund

Hemtjänst, Servicehus
Linköping, Östergötland
1 av 5 bilder

Om verksamheten

Vi visar vägen till ett enklare liv och vår önskan är att göra vardagen lite lättare och mer innehållsrik för dig som behöver hemtjänst. Johannelund trygghetsboende och hemtjänst i Linköping drivs på entreprenad med Linköpings kommun som uppdragsgivare. För mer information om Linköpings kommun se www.linkoping.se.

Om oss

Vi har lång erfarenhet av hemtjänst. Förutom hemtjänstinsatser har vi 15 trygghetsbostäder. Vi finns i stadsdelen Johannelund i Linköping. Våra lokaler finns i Johannelund centrum. Där har du också tillgång till matservering och aktiviteter. Din lägenhet är ca 75 antal kvadratmeter med egen tvättmaskin och tumlare, samtliga lägenheter har balkong. Du möblerar fritt din lägenhet med dina egna möbler och saker.

Vad kan vi böra för dig

Baserat på ditt beviljade biståndsbeslut kan vi bland annat erbjuda dig:

  • städning
  • tvätt/klädvård
  • inköp
  • post och bankärenden
  • leverans av matlåda
  • promenader/ledsagning
  • personlig omvårdnad

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig av vår verksamhet. Du erbjuds gemensamma aktiviteter, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje på trygghetsboendet. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Mat och dryck

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar lunch i vår matsal alla dagar på året. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder på något extra till maten.

Vård och omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Visa hela beskrivningen